Stambulo komanda mūsų šalies krepšinio aistruoliams yra neblogai pažįstama – pirmojo etapo grupių etape su turkais kovėsi Klaipėdos „Neptūnas“. Uostamiesčio ekipa įrodė, kad „Bešiktaš“ – tikrai įveikiamas priešininkas. Klaipėdoje nusileidę svečiams 70:72, neptūniečiai atsirevanšavo turkams jų pačių arenoje – 83:74. Viso Stambulo komanda pirmajame etape iškovojo 7 pergales ir patyrė 3 pralaimėjimus. Toks rezultatas jiems leido užimti pirmąją vietą H grupėje.

Kaip ir daugelyje Turkijo ekipų „Bešiktaš“ gretose pavojingiausi ne vietiniai žaidėjai, o legionieriai. Trys amerikiečiai griežia pagrindiniais smuikais – Chris Loftonas renka po 15,9 taško, Doronas Perkinsas kiekvienose rungtynėse pelno 9,8 tšk. ir atlieka po 4 rez. perd., o NBA duonos dar neseniai ragavęs Sundiata Gainesas prideda po 14 tšk. Dar du amerikiečiai renka dviženklį taškų skaičių, tarp vietinių krepšininkų tokių nėra.

Stengsis sustabdyti metikus

Sostinės ekipos vyriausiasis treneris A. Petrovičius prieš laukiantį pirmąjį iššūkį Europos taurėje pabrėžė, kad pralaimėti namie – draudžiama.

„Labai svarbu, kai žaidi pirmąsias rungtynes namų arenoje. Tai kitokios varžybos nei Eurolyga, ten žaidi 10 rungtynių ir pralaimėjęs turi galimybę pasitaisyti. Čia trumpas turnyras, tik 3 rungtynės namuose. Tai reiškia, kad pralaimėti namie yra draudžiama. Jeigu laimi visas trejas rungtynes ir tai padarai dideliu skirtumu, tu esi padaręs 60-70proc. darbo, kad patektum į kitą etapą“, – teigė strategas.

Šiose rungtynėse „Lietuvos rytui“ pagaliau galės padėti visi. Ekipai padės ir Tautvydas Lydeka ir pastąrasias rungtynes praleidęs Martynas Gecevičius. Kroato manymu, trečiadienį laukia nuožmi 40 minučių kova, kurioje svarbiausia bus susitvarkyti su turkų metikais ir susikrauti didelę taškų persvarą.

„Kausimės ne tik dėl pergalės, bet ir dėl gero taškų skirtumo. Per praėjusią parą žiūrėjau trejas jų paskutines rungtynes. Negalime būti atsipalaidavę gynyboje, ypač ties tritaškiu, nes jie turi labai gerus metikus Ch. Loftoną, S. Gainesą. Turėsime kietai gintis ties perimetru. Tai mūsų pagrindinis akcentas. Jei mums pavyks, tikiu, kad laimėsime“.

Žaidėjai džiaugiasi pagerėjusiomis nuotaikomis

Panašu, kad pastarosios pergalės Lietuvos krepšinio čempionate (LKL) ir VTB lygoje padėjo sostinės ekipai pamiršti prastą pasirodymą Eurolygoje.

Vieni iš Vilniaus klubo lyderių M. Gecevičius ir Darius Songaila pasidžiaugė pagerėjusiomis komandos nuotaikomis ir teigė, kad artėjanti dvikova bus labai svarbi.

„Viskas gerai, kai laimi rungtynių LKL ir VTB atmosfera visą laiką būna gera. Ji pakili, naujus metus pasitikome pozityviai“, – sakė D. Songaila.

M. Gecevičius pritarė tiek komandos draugui tiek treneriui, kad pralaimėjimas namų arenoje – neatleistinas.

„Nuotaikos geros, viskas neblogai sekasi. Manau, kad žaidžiame geriau nei prieš mėnesį, tai nuotaikos dėl to geresnės. Laukiame rimto priešininko, dar labai neanalizavome jo. Labai svarbios rungtynės, nes jas žaidžiame namie. Grupėje tik keturios komandos ir visas namų rungtynes reikia laimėti“, – neabejojo snaiperis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)