Kvietimas buvo gana paprastas ir visiems gerai žinomas - su popierine lenta, kurioje užrašyti skaičiai, raidės, žodžiai „TAIP“ ir „NE“ bei kitokiais prierašais. Kvietėme pasiėmusios senovinę monetą ir išdėliojome aplink save tris žvakes. Kvietimas vyko vienoje iš Lietuvos vaikų sanatorijų.

Mūsų klausimai buvo gana paprasti: visos klausėme dalykų, į kuriuos atsakymus žinome tik mes pačios. Paklausus kelių klausimų iškviesta dvasia pradėjo mums nebeatsakinėti, tad nusprendėme, kad ji savaime išėjo. Tačiau tai buvo klaidinga nuomonė.

Tą naktį jau visoms sugulus į lovas pirmą kartą apsireiškė dvasia. Ji man pradėjo kvėpuoti į ausį. Pradėjo truputėlį bijoti, paklausiau sesės ir kambariokės, ar jos girdėjo kvėpavimą, bet abi atsakė, kad ne. Tada po kokių dvejų minučių tas pats garsas aplankė ir jas, o tada supratome, kad kambaryje esame ne vienos.

Visos išsigandome ir bandėme, kuo greičiau užmigti, kad baimė pradingtų. Ryte ir visą dieną mūsų kambaryje pradėjo išsijunginėti ir įsijunginėti šviesa. Taip pat prieš kur nors mums išeinant visada užsitrenkdavo durys prieš pat nosį ir nesvarbu, kad kas nors jau buvo išėjęs pro duris prieš mus.

Atėjus nakčiai, nusprendėme miegoti trise. Pasitiesėme patalus ant grindų ir nuėjome miegoti. Naktį, apie 3 valandą, išgirdome, kad kažkas įėjo į mūsų kambarį, užsidegė šviesą, tada įėjo į vonios kambarį ir užsirakino iš vidaus.

Nors nė viena negirdėjome, kad kas nors būtų išėję iš vonios, ryte viskas buvo gerai, viskas palikta taip kaip ir vakare. Tačiau visas dienas iki išvykimo iš sanatorijos darėsi tie patys dalykai (šviesų junginėjimas, spynos užsirakinimas).

Galiausiai išvykus iš sanatorijos apsidžiaugėme, nes nebereikės gyventi ten, kur jau darosi nejauku. Kitąmet vėl atvykome į tą pačią sanatoriją, bet gyvenome jau kitur. Iš kitų žmonių girdėjome, kad tame pačiame kambaryje dedasi keisti dalykai (po visą vonios kambarį išdrabstytas tualetinis popierius, stalčiuje traškantys traškučių pakeliai ir panašūs dalykai).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Tiki antgamtiniais dalykais, ar ne, šiurpios istorijos apie namuose prasidedančius keistus reiškinius - nesuprantamus bildesius, vietas keičiančius daiktus ar neįprastus vaizdinius – priverčia susigūžti kone kiekvieną. DELFI jau rašė apie tai, kaip spiritizmo seansą namie atlikusios merginos teigia, jog jų namuose nesibaigia baisiausi dalykai.

Teiraujamės Jūsų – ar esate atsidūrę panašioje situacijoje, ar girdėję panašių šiurpių istorijų? O galbūt manėte, jog susidūrėte su antgamtiniais reiškiniais, o vėliau išsiaiškinote, jog šių priežastis – itin paprasta, tarkim, statybinis brokas?

Laukiame Jūsų istorijų ir pasakojimų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Istorija“ iki sausio 20 d. Įdomiausios istorijos autoriui padovanosime M. Solonin knygą „Katastrofos chronologija“.