„Turbūt šiandien (pirmadienį - DELFI) turėjau vieną tiksliausių greičio ruožų per savo ralio maratonų istoriją. Iš karto viskas buvo aišku: informacija vietoje ir laiku. Manau, kad kiekvienas žmogus gali padaryti vienokią ar kitokią klaidą, bet šiandien dėl šturmano darbo jaučiausi visiškai ramus. Dėl to esu labai laimingas“, - pasakojo B. Vanagas apie šturmano darbą trasoje.

Tuo tarpu šturmanas A. Rudnickis po pirmo greičio ruožo teigė, kad nors diena buvo ilga ir sunki, tačiau gera.

„Diena buvo sunki, o trasa – sudėtinga. Labai daug dulkių. Suprantama, niekas iš lėtesnių taip lengvai nepraleido. Vėliau turėjome techninių problemų, nors jos, atrodo, nedidelės. Vis dėlto tai pirma diena, kuri parodė, jog ir Dakaro žvaigždėms gali nutikti visko: sustojęs buvo ir Carlosas Sainzas, taip pat net keturis kartus aplenkėme sustojusį Robby Gordoną – jis savo ruožtu mus aplenkė penkis (sykius). Pirma ir antra dienos turėtų viską sudėlioti į vietas ir parodyti viską, ko nebuvome numatę nuo praėjusių lenktynių. Tačiau apibendrinant, diena buvo gera – tęsiame varžybas“ – sakė baltarusis A. Rudnickis.

Antrą maratono dieną lenktynininkų laukia 433 kilometrų ilgio greičio ruožas. Taip pat jiems teks susidurti ir su pirmosiomis Dakaro ralio kopomis, kuriomis trasa drieksis apie 100 kilometrų.

Lenktynės antros dienos greičio ruože automobilių klasėje važiuojantiems sportininkams prasidės 15.55 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)