Ingredientai
Gaminimo eiga
Iš 250 g miltų, vandens, kuriame ištirpinta druska ir kiaušinio užminkykite tešlą ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Paskui tešlą dėkite ant pabarstyto miltais stalo ir iškočiokite 1 cm storio keturkampį lakštą.
Kambario temperatūros sviestą išminkykite su 30 g miltų ir suformuokite iš jo 2 cm storio keturkampį gabalą, 2 kartus mažesnį negu tešlos paplotis. Padėkite jį tešlos viduryje. Tešlą iš keturių šonų užlankstykite voko pavidalu ir lengvai kočiokite, kol gausite 1 cm storio lakštą.
Nuo tešlos šepetėliu atsargiai nuvalykite miltus ir ją vėl sulankstykite keturkampiu, lenkiant kraštus į vidų taip, kad jie susisiektų ne lakšto viduryje, bet labiau į vieną pusę. Paskui dar kartą perlenkite pusiau.
Iškočiotą tešlą padėkite pusvalandžiui šaltai, o vėliau vėl kočiokite. Paskutinį kartą iškočiokite tešlą į 0,5 cm storio lakštą ir supjaustykite 1 cm pločio ir 5 cm ilgio juostelėmis.
Jų paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite druska, kmynais arba sezamo sėklomis. Kepkite įkaitintoje iki 175 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels.
Tinka prie alaus.
Atsiliepimai