Ingredientai

Miltai 300 g
Vanduo 2 šaukštai
Druska 1 žiupsnelis
Druska 1 šaukštelis
Kmynai 1 šaukštas

Gaminimo eiga

Iš 250 g miltų, vandens, kuriame ištirpinta druska ir kiaušinio užminkykite tešlą ir palikite šaldytuve 30 minučių.

Paskui tešlą dėkite ant pabarstyto miltais stalo ir iškočiokite 1 cm storio keturkampį lakštą.

Kambario temperatūros sviestą išminkykite su 30 g miltų ir suformuokite iš jo 2 cm storio keturkampį gabalą, 2 kartus mažesnį negu tešlos paplotis. Padėkite jį tešlos viduryje. Tešlą iš keturių šonų užlankstykite voko pavidalu ir lengvai kočiokite, kol gausite 1 cm storio lakštą.

Nuo tešlos šepetėliu atsargiai nuvalykite miltus ir ją vėl sulankstykite keturkampiu, lenkiant kraštus į vidų taip, kad jie susisiektų ne lakšto viduryje, bet labiau į vieną pusę. Paskui dar kartą perlenkite pusiau.

Iškočiotą tešlą padėkite pusvalandžiui šaltai, o vėliau vėl kočiokite. Paskutinį kartą iškočiokite tešlą į 0,5 cm storio lakštą ir supjaustykite 1 cm pločio ir 5 cm ilgio juostelėmis.

Jų paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite druska, kmynais arba sezamo sėklomis. Kepkite įkaitintoje iki 175 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels.

Tinka prie alaus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai