Ingredientai

Miltai 300 g
Vanduo stiklinė
Romas 1 šaukštelis
Degtinė 1 šaukštas
Cukraus pudra pagal skonį
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Į dubenį suberkite miltus, cukraus pudrą ir išmaišykite. Tada įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį ir romą ir užminkykite tešlą. Kai tešla jau nebelips prie rankų, dėkite ją ant miltais pabarstytos lentos ir daužykite su kočėlu, pastoviai lankstydami, kol tešloje atsiras pūslelės. Tada tešlą padėkite šaltai bent valandai laiko.

Atšalusią tešlą iškočiokite į maždaug 2 mm storio lakštą ir supjaustykite 2-3 cm pločio ir 10-15 cm ilgio juostomis, o per vidurį įpjaukite ir pernerkite kaip kaspinėlius.

Aliejų puode įkaitinkite iki virimo. Nukelkite nuo viryklės ir įpilkite 1 šaukštą degtinės, kuri neleis žagarėliams prisigerti riebalų. Kai aliejus baigs putoti, puodą vėl statykite ant ugnies ir užvirkite ir dėkite žagarėlius. Virkite juos apversdami iš abiejų pusių, kol gražiau apskrus.

Išvirusius išgriebkite sieteliu ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Patiekite apibarstytus cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai