Ingredientai
Gaminimo eiga
Dubenyje sumaišykite miltus su cukraus pudra. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, sukrėskite grietinę, įpilkite šaukštą degtinės ir įmuškite kiaušinius. Užminkykite tešlą ir tampykite ją bei lankstykite, kad gautų kuo daugiau oro. Kai tešloje atsiras pūslelių, padėkite ją į šaldytuvą valandai.
Atšalusią tešlą plonai iškočiokite ir su ratuku supjaustykite juostelėmis. Viduryje kiekvieną juostelę įpjaukite, kad galėtumėte padaryti kaspinėlį.
Aliejų arba taukai užvirkite. Kad žagarėliai virdami neprisigertų riebalų, į juos reikia įpilti šaukštą degtinės, tik prieš tai būtinai nukelti nuo ugnies, nes riebalai pradės šnypšti. Pasibaigus riebalų ir degtinės reakcijai, puodą vėl statykite ant ugnies ir užvirkite.
Tada dėkite virti žagarėlius, vis paversdami ant kitos pusės. Kai kepiniai gražiai paraus, išgriebkite juos ant sietelio, kad nutekėtų riebalų perteklius, paskui apibarstykite cukraus pudra.
Atsiliepimai