Ingredientai
Jautiena
250
g
Kiauliena
250
g
Rūkyti lašinukai
50
g
Grietinė
2
šaukštai
Svogūnai
1
vnt.
Druska
1
žiupsnelis
Pipirai
pagal skonį
Prieskoninės daržovės
200
g
Actas
1
šaukštelis
Garstyčios
8
šaukšteliai
Grietinė
6
šaukštai
Aliejus
6
šaukštai
Svogūnai
1
vnt.
Druska
1
žiupsnelis
Cukrus
1
žiupsnelis
Actas
5
ml
Gaminimo eiga
Mėsą, rūkytus lašinukus ir svogūnus sumalkite, į faršą sudėkite grietinę, pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išminkykite.
Mėsos masę dėkite ant iš anksto pasiruošto švarios naujos marlės gabalo, suvyniokite dešros pavidalu ir perriškite kas 3 cm storu siūlu.
Vyniotinį dėkite į puodą su parūgštintu daržovių sultiniu ir virkite 2 valandas. Atšaldykite sultinyje. Išėmę supjaustykite ir patiekite su garstyčių padažu.
Padažui grietinę sumaišykite su garstyčiomis ir po truputį supilkite aliejų, nuolat maišydami. Pagardinkite druska, cukrumi, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, supilkite actą ir viską dar sykį gerai išsukite.
Atsiliepimai