Ingredientai
Karpiai
1
kg
Morkos
200
g
Svogūnai
200
g
Saldžiosios paprikos
200
g
Pastarnokai
200
g
Petražolių šaknys
100
g
Aliejus
4
šaukštai
Pomidorų pasta
2
šaukštai
Vanduo
2
šaukštai
Citrinų sultys
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Raudonieji pipirai
šaukštelis
Lauro lapai
1
vnt.
Pipirai
pagal skonį
Čiobreliai
pagal skonį
Cukinijos
300
g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Nuvalytą žuvį supjaustykite 2 cm pločio gabalais ir pasūdykite.
Daržoves nuvalykite, supjaustykite siauromis juostelėmis ir pakepinkite įkaitintame aliejuje 10 min. Baigiant kepinti pasūdykite, sudėkite pomidorų tyrę, įpilkite vandens ir, pavirinus 10 minučių, supilkite citrinos sultis. Daržovienė turi būti saldžiarūgščio skonio.
Į daržovienę sudėkite karpį, užpilkite vandens tiek, kad žuvį apsemtų, ir troškinkite ant silpnos ugnies. Ištroškintą žuvį atvėsinkite ir patiekite su daržoviene.
Atsiliepimai