Adomas pasakoja, kad pomėgį kurti filmukus turi nuo vaikystės.

„Filmukų kūrimu domiuosi nuo vaikystės, nes tėtis yra LRT operatorius, filmų kūrėjas, taigi augau tokioje aplinkoje, pats žiūrėjau labai daug filmų ir vis klimpau į šitą sritį. Vis dėlto, savarankiškai bandyti pradėjau tik prieš kelerius metus, kai su savo draugais nufilmavome trumpametražį, nelabai vykusį, bet linksmą filmuką, parodijuojantį kultinį serialą „Dingę“, - pasakoja vaikinas.

Jis juokauja, kad dabar žiūrint šį darbą darosi gėda, bet visiškai nesigaili jį sukūręs. „Žiūrėdami į save ir savo „filmą“, su draugais galim gerai iš savęs pasijuokti“, - sako Adomas.

Filmukus kurti jis mokėsi savarankiškai, tačiau ateityje planuoja išvykti mokytis kurti filmus į užsienį.

Paklaustas apie tai, kokių savybių reikia turėti filmukus kurti norinčiam žmogui, Adomas kuklinasi atsakyti į klausimą tiksliai negalintis, nes nėra profesionalas.

„Bet galiu pasakyti kokių savybių turiu aš, galbūt jų reikia ir kitiems. Visada kuriu „atsipūtęs“, neišgyvenu dėl niekų, „deadline'ai“ (liet. galutiniai terminai) man atrodo juokai, nors gal tas ir nėra gerai, bet koks esu aš kuriant video, tokie yra ir mano filmukai - laisvi ir linksmi. Taip pat, manau, kad reikia turėti gerą vaizduotę, nuojautą, kokia muzika tiktų, viziją, kažkiek talento ir didelį norą kurti. Iš savo neilgos patirties galiu pasakyti tik tiek, kad reikia nebijoti suklysti, bandyti kurti kuo daugiau, rodyti savo darbus kitiems, atsižvelgti į patarimus, bet tik į tokius kurie jums patiems atrodo vertingi, o ne pavydo bombos“, - mano Adomas.

Jo patarimas - stengtis mėgautis tuo, ką darote, atsipalaiduoti, bet tuo pačiu stengtis padaryti tai geriausiai.

Vienas iš Adomo filmukų laimėjo III vietą ir 1000 litų premiją Laisvosios rinkos instituto konkurse „Ieškome inovatyvumo versle“:

Filmuką apie Napaleono sugrįžimą į Lietuvą savo „Facebook“ profilyje buvo patalpinusi Prancūzijos ambasada:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)