V. Klyvienė „Danske Bank“ dirbo iki gruodžio 30 d.

Banko atstovė spaudai Daiva Taučkėlaitė teigė, kad kol kas nenuspręsta, kas užims vyr. analitiko Baltijos šalims pareigas.

„Galbūt šiek tiek ir netikėtai, bet pasirašiau kontraktą su Europos Komisija ir nuo sausio vidurio pradėsiu dirbti Ekonomikos ir finansų direktorate, skyriuje, atsakingame už Portugaliją ir Daniją“, - kalbėjo V. Klyvienė.

Pasak jos, asmeniškai ekonomistė iš Lietuvos bus atsakinga už Portugalijos ekonomikos prognozes ir analizę.

„Teks tikrai stipriau išsianalizuoti Portugalijos ekonomiką, nes naujas darbas būtent iš manęs ir reikalaus detalių žinių apie Portugalijos ekonomiką. Naivu galvoti, kad galima atlikti visavertes ir patikimas prognozes kitokiu atveju. Laukia nemenkas iššūkis“, - prisipažino ekonomistė.

Kaip teigė analitikė, vis dėlto makroekonomikos dėsniai, kuriuos ji stebėjo dirbdama „Danske Bank“, veikia visame pasaulyje, todėl ilgametė patirtis davė pakankamai praktikos jai sėkmingai analizuoti ir Portugalijos ekonominę padėtį.

„Nors Baltijos šalys labai sėkmingai atsigavo po krizės, o Portugalijoje padėtis blogesnė, mano nuomone, reformos, kurias turėtų įgyvendinti Portugalijos politikai, pakankamai reikalingos ir Lietuvai“, - kalbėjo į Briuselį išvykusi ekonomistė.

Nors ekonomistė pabrėžė, kad naujas darbas mes nemažai iššūkių, visgi ji džiaugėsi, kad turi galimybę įsilieti į kvalifikuočiausių ekonomistų komandą Europoje.

V. Klyvienės darbo sutartis su Europos Komisija pasirašyta ketveriems metams.

„Bet anksčiau ar vėliau planuoju grįžti į Lietuvą ir pabandyti įgytą patirtį įgyvendinti gimtojoje žemėje“, - teigė ji.

V. Klyvienei darbas Briuselyje bus pirma darbo užsienyje patirtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)