Maždaug 10 tūkst. maudynėms pasiryžusių žmonių, kurių daugelis vilkėjo tik šortus ir bikinius, puolė į bangas garsiajame Hagos Scheveningeno paplūdimyje, o dar maždaug 36 tūkst. kitų drąsuolių tą patį padarė 125 kitose Nyderlandų vietose, sakė organizatoriai.

„Naujųjų metų maudynių“ tradicija siekia 1960 metus, kai keli draugai nusprendė prasidedant Naujiesiems išsimaudyti jūroje, sakė organizatorių atstovė Esther Okker (Ester Oker).

Maudynėms virtus tradicija, jų dalyviai iš rėmėjų gauna oranžines kepures ir po olandiškos žirnių sriubos skardinę.

Šiemet iš viso buvo išdalyta maždaug 12 tūkst. litrų žirnių sriubos, sakė E.Okker.

Ji pridūrė, kad šiemet buvo „palyginti šilta“ – vandens temperatūra buvo maždaug 7,5 laipsnio pagal Celsijų, o oro temperatūra – maždaug 8 laipsniai.

Tačiau kiaurai košiantis vėjas paplūdimyje atšaldė viską iki 3,0 laipsnių, pridūrė ji.

„Reikia tai išbandyti bent kartą savo gyvenime“, – sakė 20-metis Dennis Smitas (Denis Smitas), kuris „deginosi saulėje“ su savo drauge 17-mete Nicole Timmerman (Nikol Timerman), sugrįžę nuo vandens pakraščio.

Broliai Beau (Bo) ir Jarvey (Džarvis) de Graaffai (de Grafai), apsirengę tigro kostiumais, sakė pirmą kartą dalyvaujantys tokiame plaukime.

„Žinoma, galime atrodyti esą pamišėliai, bet mes – olandai, ir tokia yra tradicija“, – sakė 22-ejų Jarvey de Graaffas.

„Gal tai ir tradicija, bet buvo labai, labai, labai šalta“,– visa virpanti kalbėjo viena tik bikinį vilkinti plaukikė, nepasakiusi savo vardo, skubėdama į šildomą palapinę rengtis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)