Jei Naujųjų metų išvakarėse vis dar svarstote ir negalite apsispręsti, kur palydėsite senuosius metus, greičiausiai tai jums teks daryti prie televizoriaus. Bilietai į naujametinius koncertus ir spektaklius Vilniuje buvo išpirkti jau prieš gerą pusmetį.

Pirko jau birželio mėnesį

Norintys patekti į Naujųjų metų koncertą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje bilietų kasas apgulė dar vasarą. Kaip DELFI pasakojo Lietuvos nacionalinės filharmonijos atstovė spaudai Skirmantė Valiulytė, žmonės bilietus į naujametinį koncertą „Simfoninė salvė Naujiesiems metams“ pradėjo pirkti jau birželio mėnesį. Akimirksniu ištirpo ne tik bilietai už 30 litų, bet ir už 200 litų.

„Kaip sakoma, roges ruošk vasarą. Rudens ir žiemos sezono bilietais šiais metais pradėjome prekiauti gana anksti – dar vasarą. Todėl didžioji dalis bilietų į kalėdinius ir naujametinius renginius ištirpo jau birželio mėnesį, rugpjūčio pabaigoje“, - sakė S. Valiulytė.

Anksti buvo išpirkti ir bilietai į gruodžio 31 dieną Šv. Jonų bažnyčioje rengiamą Lietuvos kamerinio orkestro koncertą „Atsisveikinimo filharmonija“ palydint senuosius“. Paskutinės pavienės laisvos vietos buvo užpildytos dar spalio mėnesį.
Liudas Mikalauskas

Ištirpo ir bilietai už 500 litų

Iki šiol gaji nuo neatmenamų laikų gyvuojanti tradicija naujuosius metus sutikti Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre .

„Kasmet mes per Naujuosius rodydavome premjerinį spektaklį. Šiais metais mes šiek tiek nusižengėme tradicijai ir surengėme šventinį koncertą „Naujųjų metų gala vakaras“. Tačiau tradicijos pakeitimas nepakeitė žmonių įpročių, - tikino teatro atstovė Beata Baublinskienė. - Žmonėms vis dar patinka sutikti Naujuosius metus Operos ir baleto teatre.“

Kultūrinės programos ištroškusių žiūrovų neatbaidė netgi solidžios kainos. Bilietai į naujametinį koncertą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre kainavo nuo 70 iki 500 litų. Net ir patys brangiausi bilietai buvo išpirkti gerokai iki renginio.
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras

Nori linksmintis kultūringai

Prieš tris savaites buvo išpirkti paskutiniai bilietai ir į Vilniaus Valstybinio mažojo teatro naujametinį spektaklį „Mano tėvas – Agamemnonas“ (bilietų kainos siekė 27-37 litai).

Teatro atstovė spaudai Daiva Baltūsytė-Len DELFI pasakojo, jog žmonės pastaruoju metu gana anksti pradeda rūpintis savo Naujųjų metų švente ir planuoja būsimos šventės programą dar prieš keletą mėnesių.

Valstybinis Jaunimo teatras gruodžio 31-osios vakarą rodys Algirdo Latėno spektaklį „Trys mylimos“, į kurį paskutiniai bilietai, kainavę 40-60 litų, buvo išpirkti taip pat prieš keletą savaičių.

Jaunimo teatro atstovė spaudai Loreta Šilenkaitė tikino, jog bilietais į naujametinius spektaklius žmonės visada pasirūpina iš anksto. Todėl net ir didžiausiems optimistams nevertėtų viltis paskutinėmis savaitėmis rasti laisvų vietų.

„Ne tik mūsų, kiti teatrai taip pat būna pilnutėliai. Vilniuje vyksta daug renginių, kur galima kultūringai ir nebanaliai sutikti Naujuosius metus. Tačiau teatrą renkasi teatro mėgėjai, kurie dažnai vaikšto į spektaklius. Per tokias šventes naujų žiūrovų paprastai sulaukiama retai“, - tikino L. Šilenkaitė.
Spektalis "Mano tėvas - Agamemnonas" (VVMT nuotr.)

Galimybė - nebent į kiną

Gana aktyviai per šventes žmonės lanko ir kino teatrus. Tačiau „Forum Cinemas“ rinkodaros vadovas Dainius Beržinis teigė, kad kino teatrų lankomumą per šventes iš dalies sąlygoja ir prekybos centrų, kuriuose jie yra, darbo laikas.

Šiemet naujųjų metų vakarą „Forum Cinemas“ kino salėje bus rodoma tiesioginė simfoninio orkestro transliacija iš Berlyno. Taip pat šventinės komedijos „Trys eglutės“ ir „Kaip pavogti žmoną“.

Tiesa, bilietai į simfoniją perkami vangiau, nei ankstesniais metais į operą.

„Pastaruosius 5-6 metus Naujųjų metų vakarą rodydavome operas. Pernai – ekranizuotą operą „Vargdieniai“. Užpernai - „Operos fantomą“. Šiemet į simfoniją bilietai perkami ne taip aktyviai. Galbūt žmones atbaido tai, kad ekrane nebus tokio vaizdo, kaip stebint tiesiogines operų transliacijas. Tačiau tikimės, jog paskutinę dieną salė bus užpildyta pilnai, kaip ir kasmet. Nes į kino seansus, skirtingai nei į spektaklius, bilietai perkami paskutinėmis valandomis“, - tikino D. Beržinis.
Filmas "Kaip pavogti žmoną?"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)