Minėtu laikotarpiu (gruodžio 23 - 29 dienomis) pareigūnai išaiškino 30 atvejų, kai automobilius vairavo neblaivūs vairuotojai. Vien praėjusį trečiadienį išaiškinti 8 tokie atvejai. Vykdytų priemonių rezultatai rodo, kad vairuotojai nevengia vairuoti būdami neblaivūs, todėl policija stiprina pajėgas prieš neblaivius vairuotojus. Išgerti nevengiantys vairuotojai, kurie kelia grėsmę savo ir kitų eismo dalyvių saugumui, bus baudžiami.

Primenama, kad vairuotojų blaivumas bus tikrinamas visą šventinį laikotarpį. Atkreipiamas dėmesys, kad net ir nedidelis suvartoto alkoholio kiekis vairuotojams ir aplinkiniams gali sukelti skaudžių pasekmių. Pareigūnai prašo iš anksto pasirūpinti grįžimu po linksmybių namo.

„Neabejojame, kad draugiškumas, kolegiškumas ir atsakingumas padės alkoholį per pobūvį vartojančiai draugijai rasti svaigalų nevartojantį vairuotoją. Nesielkite lengvabūdiškai, nevairuokite neblaivūs. Prieš perduodami vairuoti transporto priemonę įsitikinkite, ar vairuotojas tikrai blaivus. Įspėkite už vairo sėsti besirengiantį nuo alkoholio apsvaigusį vairuotoją. Jokiu būdu nevažiuokite su neblaiviais vairuotojais. Pastebėję neblaivius vairuotojus, nedelsiant praneškite policijai“, – rašoma ilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)