Lapkričio 20 d. – gruodžio 21 d. vykusios akcijos metu OPAN sterilizacijos centre, esančiame Nemėžyje, beglobius gyvūnus sterilizavo nuolatiniai OPAN centro partneriai – veterinarės S. Tamošaitytė bei R. Savickaitė, ankstesniuose projektuose dirbusios kartu su ETN deleguotais didelę profesinę patirtį turinčiais veterinarais – K. Antov, V. Antov ir L. Shtabekova. ETN dėka Lietuvoje jau yra sterilizuota virš 3000 beglobių gyvūnų.

Didžioji dalis projekto metu sterilizuotų bei kastruotų gyvūnų – katės. Akcijos metu sterilizuoti ne tik beglobiai, bet ir senjorų bei socialiai remtinų gyventojų gyvūnai.

OPAN komanda džiaugiasi, kad sterilizacijos svarbą humaniškai reguliuojant gyvūnų populiaciją įvertina vis daugiau žmonių. Anot OPAN komandos, tokių akcijų sėkmę lemia tai, kad gyventojai noriai įsitraukia organizuodami gyvūnų sugavimą ir atvežimą. „Žmonės palaiko mūsų vykdomą veiklą, nes nori sustabdyti gyvūnų žudymą. Džiaugiamės, kad vilniečiai itin aktyviai seka ir įsitraukia į mūsų centro veiklą sterilizuojant beglobius“, - teigė OPAN atstovė A. Zigmantaitė.