Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla
1
pakelis
Miltai
20
g
Varškės sūreliai
8
pakeliai
Abrikosų džemas
80
g
Grietinėlė
30
ml
Cinamonas
pagal skonį
Migdolų drožlės
3
žiupsneliai
Cukrus
2
žiupsneliai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Paviršių, ant kurio bus kočiojama tešla, pabarstome miltais. Iškočiojame tešlą į vieną didelį vientisą stačiakampio formos lakštą (maždaug 0,5-1 cm storio).
Tešlą aptepame uogiene. Mėgstamus sūrelius išdėliojame išilgai ties ilgesne kraštine, palikdami maždaug 5 cm tarpą iki tešlos krašto. Panašų atstumą nuo sūrelių taip pat paliekame ir prie kitų kraštinių, kad galėtumėme tinkamai užlenkti vyniotinį.
Viską tinkamai išdėlioję, pradedame vynioti tešlą. Perlenkus vieną kartą, užlenkiame kraštus ir baigiame iki galo vynioti tešlą.
Skardą išklojame sviestiniu popieriumi. Vyniotinį perkeliame į skardą, aptepame grietinėle, apibarstome migdolų drožlėmis, cukrumi ir cinamonu. Kepame 180-190 C laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių.
Atsiliepimai