Ingredientai

Miltai 210 g
Vanduo 75 ml
Cukrus 3 šaukštai
Čiobreliai 1 žiupsnelis


„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.

Gaminimo eiga

Svogūnus supjaustome žiedeliais ir pakepiname. Sutarkuojame sūrį.

Orkaitę (su kildinimo funkcija) įkaitiname iki 40-50 C. Šiltą vandenį ir kambario temperatūros grietinėlę į indą aukštais kraštais.

Įberiame cukrų, mieles, druską ir viską labai gerai išmaišome, kol mielės ir cukrus gerai ištirpsta. Maišant masę suberiame miltus ir druską, sudedame svogūnus ir sūrį.

Su rankomis viską labai gerai išmaišome, indą apdengiame rankšluosčiu ir dedame tešlą į orkaitę maždaug 15 minučių. Išimame.

Orkaitės temperatūrą padidiname iki 180 C.

Paviršių, ant kurio dėsime tešlą, gausiai apibarstome miltais. Iš tešlos suformuojame 4 cm pločio ritinį ir supjaustome jį tokio pat ilgio gabaliukais.

Gabaliukus dedame į kepimo skardą, kuri aptiesta sviestiniu popieriumi ir apibarstyta miltais.

Sudėjus tešlos gabaliukus, jų paviršių apibarstome čiobreliais ir miltais. Duoną orkaitėje kepame maždaug 11-12 minučių.

Virtuvės mitų griovėjai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai