Ingredientai

Kepimo milteliai šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Kukurūzų miltai 6 šaukštai
Cukrus 4 šaukštai
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Kvietiniai miltai 3 šaukštai
Vanilinis cukrus 1 šaukštas
Balzaminis actas 1 šlakelis
cukrus 100 g
Druska 1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Supjaustome sviestą juostelėmis, sudedame į indą aukštais kraštais, įberiame cukrų ir su mikseriu gerai išmaišome.

Į išmaišytą masę įmušame kiaušinį, įdedame kepimo miltelius, vanilinio cukraus miltelius ir viską dar kartą išmaišome. Į tešlą suberiame migdolų drožles, apelsino žievelę ir suberiame kukurūzų miltus. Tešlą su šaukštu gerai išmaišome.

Įberiame kvietinius miltus, gerai išminkome, suformuojame 5-6 cm skersmens ritinį, suvyniojame į sviestinį popierių ir dedame tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.

Kol tešlą stingsta, gaminsime įdarą. Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

Į įkaitintą puodą supilame apelsinų sultis, įdedame vanilinio cukraus, išmaišome ir kaitiname jas tol, kol lieka tik pusė masės. Į kitą puodą suberiame cukrų ir ant silpnos ugnies jį lydome.

Ištirpus cukrui, maišydami masė supilame grietinėlę. Šiek tiek pakaitiname ir nukeliame nuo ugnies. Į cukraus ir grietinėlės mišinį sudedame smulkiai supjaustytą sviestą, išmaišome, supilame paruoštas apelsinų sultis, balzamiko actą ir įberiame druskos.

Viską gerai išmaišome. Masei šiek tiek atvėsus, dedame ją į šaldytuvą. Tešlą pjaustome maždaug 7 mm storio griežinėliais.

Supjaustytą tešlą išdėliojame skardoje ant sviestinio popieriaus. Sausainių paviršių šiek tiek sudrėkiname ir apibarstome migdolų drožlėmis. Dedame kepti į orkaitę maždaug 10 minučių. Ant vieno sausainio pusės užtepame kremo ir tuomet suvožiame su kitu sausainiu.

Virtuvės mitų griovėjai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai