Ingredientai
Balzamiko actas
4
šaukštai
Cukrus
2
šaukštai
Pomidorai
2
vnt.
Druska
1
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
1
žiupsnelis
Bagetė
vnt.
Mocarelos sūris
100
g
Bazilikai
1
sauja
Salotinės sultenės
1
sauja
Alyvuogių aliejus
4
šaukštai
Porcijos: 2
„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.
Gaminimo eiga
Įkaitiname keptuvę, įpilame actą ir įdedame cukrų. Cukrų karamelizuojame.
Pomidorus supjaustome griežinėliais. Supjaustytus pomidorus dedame į karamelę ir patroškiname 2 minutes, kas minutę apverčiant ant kitos pusės.
Pomidorams pasitroškinus, juos pabarstome maltais juodaisiais pipirais ir druska. Keptuvę paliekame ant silpnos ugnies.
Dideliais gabalais supjaustome bagetę, o paskui suplėšydami sudedame gabaliukus į keptuvę.
Mocarelą taip pat plėšome rankomis į gabaliukus ir dedame kartu su bazilikais ir sultenio salotomis iškart į keptuvę. Salotas apšlakstome aliejumi.
Atsiliepimai