Ingredientai

Obuoliai 1 vnt.
Cukrus 1 šaukštas
Druska 1 šaukštelis
Špinatai 1 sauja
Kepimo milteliai 1 žiupsnelis
Pienas 2 stiklinės
Grietinė stiklinė
Medus 1 šaukštas
„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.

Gaminimo eiga

Neluptą obuolį stambiai sutarkuojame, palikdami tik nereikalingas sėklas.

Į obuolių masę sudedame piene išplikytą avižinę košę, įmušame kiaušinius ir su virtuviniu mikseriu viską gerai išmaišome. Įdedame cukrų, druską, rankomis smulkintus špinatų lapus, alyvuogių aliejų, kepimo miltelius ir pieną.

Viską išmaišome. Pabaigai sudedame miltus ir vėl viską gerai išmaišome. Paruoštą tešlą paliekame 5-10 minučių pabrinkti.

Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir kepame nedidelius blynelius (maždaug 4 vienoje keptuvėje). Blynelius valgome patiektus su medumi ir grietine.

Virtuvės mitų griovėjai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai