Gaminimo eiga

Šiam patiekalui reikės lavašo, švelnios varškės, miško uogų ir obuolių.

Galima naudoti vieną didelę apvalią kepimo formelę arba porą mažesnių 7-10 cm. Iš pradžių supjaustome lavašą į apskritimus, kad jie apklotų kepimo formelę ir liktų 2-4 cm perteklius.

Į dubenį plakimui įmušame tris kiaušinio baltymus, įdedame du šaukštus cukraus, vieną šaukštą vanilinio cukraus ir išplakame iki purumo.

Į atskirą dubenį su varške įdedame tris šaukštus cukraus miltelių, su mikseriu gerai išmaišome ir į išmaišytą varškę įdedame suplaktus baltymus. Viską dar kartą gerai išmaišome.

Nulupame obuolį, išimame sėklas ir supjaustome mažais gabaliukais. Vietoje obuolio galima naudoti kriaušę.

Supjaustytą obuolį sudedame į kepimo formeles su lavašu, o ant viršaus užkrečiame varškės ir baltymų mišinį.

Dedame kepti į iki 185 C įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 minutes. Iškepusį desertą apibarstome cukraus milteliais, papuošiame granatų sėklomis, miško uogomis ir mėtos lapeliais.

Virtuvės mitų griovėjai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai