Su Sovietų Sąjungos rinktine triumfavusi Monrealio ir Maskvos olimpinės žaidynėse, dusyk tapusi pasaulio ir trissyk – Europos čempione, Angelė Rupšienė neslepia, kad kaip krepšinio atstovė, visuomet serga už savo sporto šaką, bet R. Meilutytės pasiekimai yra išskirtiniai.

„Rūta tikrai kiekvienais metais vis geryn ir geryn, kad tik ji nesustotų“, – vylėsi olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė

Pasak kitos Lietuvos plaukimo žvaigždės, taip pat buvusios pasaulio rekordininkės, olimpinės ir pasaulio čempionės Linos Kačiušytės, užaugo labai talentinga plaukikų karta.

„Aš manau, kad dėl Londono [olimpiados] metai yra labai palankūs. Jeigu visi plaukikai taip pasirengę, kad visi geriausius rezultatus demonstruoja kaip komanda. Ne, tai išskirtiniai metai tikrai“, – įsitikinusi L. Kačiušytė.

Prieš 30 metų pagerinusi 400 metrų barjerinio bėgimo pasaulio rekordą ir net 55 sykius Lietuvos rekordus koregavusi Ana Ambrazienė mano, kad 2013 m. visam Lietuvos sportui buvo labai sėkmingi.

„Manau, tikrai labai geri. Tikrai plaukimas ir šiuolaikinė penkiakovė. Ir lengvaatlečiai nenuvylė“, – teigė buvusi pasaulio rekordininkė.

Tuo metu kita Lietuvos lengvosios atletikos pažiba, Europos čempionė, pirmoji moteris pasaulyje nušokusi į tolį 7 metrus, mano, kad sporto karalienės atstovai šiemet galėjo pasiekti svaresnių rezultatų.

„Sirgome už daug ką. Krepšininkai ir lengvaatlečiai. Aš kadangi iš šios šeimos, tai norėčiau šiek tiek apgailestauti. Norėjosi geriau mums, lengvaatlečiams“, – sakė buvusi pasaulio rekordininkė Vilhelmina Bardauskienė.

Seulo olimpinių žaidynių ir pasaulio čempionas rankininkas Valdemaras Novickis mano, kad Lietuvos rinktinei vėl atėjo metas pasiekti finalinį planetos čempionato etapą.

„Aš esu rankinio atstovas, tai norėtųsi geresnių rezultatų. Nors rinktinė turi šansų laimėti“, – teigė olimpinis ir pasaulio čempionas V. Novickis.

Kalgario olimpinė čempionė, slidininkė Vida Vencienė džiaugiasi, kad besibaigiant 2013 m. Lietuvos prezidentė šansą Sočio olimpinėse žaidynėse suteikė Lietuvos ledo šokėjų porai – Isabellai Tobias ir Deividui Stagniūnui.

„Šie metai Lietuvos sportui buvo labai geri. Visomis prasmėmis. O ypatingai – žiemos sportui. Antai pilietybės suteikimas mūsų dailiojo čiuožimo porai, kuris vainikavo metų pabaigą“, – džiaugėsi V. Vencienė.