Ingredientai

Cukrus 300 g
Grietinėlė 3 šaukštai
Kakava 1 šaukštelis
Cukrus 200 g
Miltai šaukštas
Pienas 1 stiklinė
Cukrus 200 g
Vanduo stiklinė

Gaminimo eiga

Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi, suberkite prieskonius. Duonos džiūvėsėlius užpilkite grietinėle ir ištrinkite iki purumo. Pusę jų supilkite į trynius kartu su kakava ir išmaišykite.

Baltymus išplakite iki standumo ir sudėkite į trynius, atsargiai maišydami palaipsniui su krakmolu, sumaišytu su paliktais trupiniais.

Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą ir 40 minučių kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Atšaldykite formoje.

Atvėsusį perpjaukite į 3 papločius, kuriuos sudrėkinkite stipria, citrina parūgštinta, pasaldinta ir aviečių sultimis paskaninta arbata. Po to papločius pertepkite kremu ir porą valandų palaikykite paslėgtus. Tada aptepkite kremu ir užlipdykite trupiniais. Viršų papuoškite glajumi ir vaisių cukrinukais.

Kremui pieną užvirinkite su cukrumi ir juo užplikykite truputyje vandens išleistus miltus. Supilkite vėl į puodą ir užvirinkite. Kambario temperatūros sviestą su vaniliniu cukrumi ištrinkite iki baltumo, į jį dalimis pilkite atšaldytą sirupą ir maišykite, kol gausite purų kremą. Dėl spalvos galime įdėti kakavos.

GLAJUI cukrų ir vandenį virkite uždengtame puode, kol sutirštės tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia. Tada greitai supilkite pusę citrinos sulčių, puodelis uždenkite ir greitai atšaldykite šaltame vandenyje. Paskui sirupą supilkite į dubenėlį ir sukite mediniu šaukštu iki baltumo. Tada supilkite likusias citrinos sultis. Paruoštu glajumi aptepkite torto paviršių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai