Ingredientai
Miltai
350
g
Sviestas
250
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Grietinė
1
šaukštas
Druska
1
žiupsnelis
Varškė
800
g
Kiaušiniai
4
vnt.
Cukrus
300
g
Miltai
1
šaukštas
Vanilinis cukrus
pakelis
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Į didelį dubenį suberkite miltus ir sutarkuokite šaltą sviestą. Sumaišykite su miltais plačiu peilius, įberkite druskos, supilkite grietinę ir greitai suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
Ko tešla brinksta, paruoškite varškės įdarą.
Kiaušinius iki putų išlakite su cukrumi, tada sudėkite ištrintą varškę, suberkite miltus ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite.
Iš tešlos iškočiokite apskritą (apie 1 cm storio) paplotį, įdėkite jį į miltais pabarstytą išardomą kepimo formą, paliekant kraštus.
Paruoštą varškės masę sukrėskite ant tešlos, paviršių išlyginkite ir apdėliokite sviesto gabalėliais. Kepkite maždaug 50-60 min. 170 laipsnių karštumo orkaitėje.
Iškepusį palikite atvėsti ir tik tada pjaustykite.
Atsiliepimai