Ingredientai

Miltai 350 g
Grietinė 1 šaukštas
Druska 1 žiupsnelis
Cukrus 300 g
Miltai 1 šaukštas
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Į didelį dubenį suberkite miltus ir sutarkuokite šaltą sviestą. Sumaišykite su miltais plačiu peilius, įberkite druskos, supilkite grietinę ir greitai suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.

Ko tešla brinksta, paruoškite varškės įdarą.

Kiaušinius iki putų išlakite su cukrumi, tada sudėkite ištrintą varškę, suberkite miltus ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite.

Iš tešlos iškočiokite apskritą (apie 1 cm storio) paplotį, įdėkite jį į miltais pabarstytą išardomą kepimo formą, paliekant kraštus.

Paruoštą varškės masę sukrėskite ant tešlos, paviršių išlyginkite ir apdėliokite sviesto gabalėliais. Kepkite maždaug 50-60 min. 170 laipsnių karštumo orkaitėje.

Iškepusį palikite atvėsti ir tik tada pjaustykite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai