Kandidatus vykti į „Euroviziją" Kopenhagoje šį vakarą, kaip ir įprasta, vertina komisija, kurios gretose - V. Pauliukaitis, E. Seilius, R. Zilnys ir I. Prudnikovaitė.

Pirmoji scenoje - diva virtusi V. Matačiūnaitė, atliko visiškai naujai suskambusį dueto "Electronic I" ir grupės "SEL" kūrinį "Lyja". "Pusė kūrinio man labai patiko. O pusę kūrinio plaukiojo neaišku kur. Murkei murkei ir nesuskambėjo", - kalbėjo operos atlikėjas E. Seilius.

"Kūryba pas mane šiandien sušlubavo", - nespėjusi išgirsti komisijos komentarų puolė gintis Vilija. Kitam komisijos nariui R. Zilniui pasirodė, kad Vilija serga Sashos Song sindromu. "Iš superhito jūs padarėte ne superhitą", - pastabų negailėjo jis. A. Valinskas juokavo, kad su tokiu pasirodymu jai galbūt netgi pavyktų pakartoti Aivaro "sėkmę".

E. Seilius skyrė 8 balus, I. Prudnikovaitė-Pitrėnė - 9, R. Zilnys - 8, V. Pauliukaitis taip pat 9 balus.

Vilija Matačiūnaitė

Romantišką A. Lukoševičiaus dainą "Pavakarys" atlikusi Monika Linkytė sulaukė kur kas palankesnio komisijos vertinimo. E. Seilius mergina gyrė už savo varianto atradimą ir standrato sulaužymą, o I. Prudnikovaitė-Pitrėnė žavėjosi merginos balsu, prasmės ir skambesio ieškojimais. "Jūs neturite erzinančių manierų savo balse", - sakė vienintelė moteris komisijoje.

V. Pauliukaitis nepagailėjo merginai 9 balų. Vieną balą mergina prarado, nes komisijos nariui pasirodė, kad mergina scenoje piešė "pavakarį". Visi kiti likę komisijos nariai jai nepagailėjo 10 balų.

Įspūdingiausio pasirodymo apdovanojimas šį vakarą be abejonės atiteko "Pop ladies" kolektyvui. G. Paškevičiaus "Mano kraštas" jos atliko besivartydamos ant šieno konstrukcijos scenos viduryje. Šieno sienai pradingus, merginos liko stovėti su stagarais plaukuose.  "Būtų nerealus Lietuvos pristatymas, jei su klumpėmis, rūtų vainikėliais ir dar dainuotumėte apie vėdarus", - progos pajuokauti kaip visada nepraleido A. Valinskas. "Pop ladies" kryžkelėje". Jis merginoms kitą kartą pasiūlė į sceną atsivesti karvę, kad suėstų šieną.

V. Pauliukaičiui tai pasirodė lyg banalus nesusipratimas. Tačiau atlikimas šiam komisijos nariui visgi neužkliuvo. R. Zilnys tokio pasirodymo nepasmerkė, nes, anot jo, "Eurovizija" mėgsta banalybes. Merginoms vykstant į konkursą jis pasiūlė pasiimti sunkvežimį žolės.

V. Pauliukaitis, kaip ir kiti komisijos nariai, kaimo motyvais prisodrintą pasirodymą įvertino 9 balais.

Devintąjį kartą jėgas atrankoje bandanti Aistė Pilvelytė savo vokalines galimybes demonstravo atlikdama "Rojaus tūzų" baladę dar ne vakaras. "Jūs daugiau pasakojote mums, o ne savo emociją davėte. Jėgos trūko, o žinau, kad jūs turite tą jėgą", - pasirodymą įvertino V. Pauliukaitis.  Visi komisijos nariai vienbalsiai skyrė po 9 balus.

"Gražus kaip burundukas radęs riešutą", - Martyną Kavaliauską prieš pasirodymą scenoje pristatė laidos vedėjas A. Valinskas. Manto Jankavičiaus dainą atlikęs Martynas buvo įvertintas nepalankiai. "Truputėlį liūdna iš tikrųjų", - sakė R. Zilnys. I. Prudnikovaitė-Pitrėnė nesėkmingą Martyno pasirodymą bandė pateisinti jauduliu. E. Seilius pastebėjo, kad 50 procentų pasirodymo "buvo šalia". Bendras komisijos įvertinimas - 6 balai.
Užsienio ir lietuvių komisijos lyderiu jau laikomas V. Baumila "Aš žaviuosi, kad jūs darote labai didelę pažangą. Įtaigos prasme šis jūsų atlikimas buvo taip pat labai stiprus", - komplimentus žarstė I. Prudnikovaitė-Pitrėnė. R. Zilnys pasiūlė paieškoti įvairesnių, ne tik lyrinių kūrinių ir vengti vienodumo. 10 - toks buvo bendras komisijos vertinimas po šio pasirodymo.
Daugelio mėgstamą variantą koveriams pasirinko ir Mia - ji atliko "Pikaso" kūrinį "Saulė".  "Čia tas pats kas turint smuiką, dainuoti kaimo kapeloje. Tu viską turi - tu graži, turi puikų balsą, tai padaryk kažką savaip", - E. Seilius kalbėjo po Mios pasirodymo. Bendru komisijos sutarimu Mia buvo įvertinta 8 balais.

"Pupytės" Neringos Šiaudikytės energingas pasirodymas D. Montvydo dainos ritmu komisiją paliko sužavėtą labiau jos įvaizdžiu nei pačiu pasirodymu. Mergina vilkėjo veidrodžio šukėmis puoštų marškinėlių ir švarkelio derinį.  "Gera energija, gražus įvaizdis, gera nuotaika, bet visgi ne tas kūrinys", - įvertino I. Prudnikovaitė-Pitrėnė. 

Išvysti daugiau eurovizinių pasirodymų bus galima sausio 4-ąią dieną. Šį savaitgalį bus rodomos antrojo dalyvių dešimtuko „eurovizinės“ kovos.

Superfinale keturi geriausi atlikėjai ar grupės dainuos tą pačią dainą, kurią komisija ir TV žiūrovai išrinks kaip tinkamiausią "Eurovizijos" konkursui (iš viso vertinimui buvo pateiktos 106 dainos, iš jų buvo išrinkta 16. Vėliau iš jų liks tik 1).