Metai artėja link pabaigos, dirbdama „Kino gide“ turėjai galimybę iš arčiau susipažinti su Lietuvos kinu. Tad, kaip tau atrodo, kokie metai buvo mūsų šalies kinui?

Šie metai Lietuvos kinui, mano nuomone, buvo ypatingi. Juos netgi galėčiau vadinti gražia kino renesanso pradžia. Turėjome galimybę išvysti daug naujų lietuviškų premjerų. Mane džiugina įvairių žanrų, skirtingų režisierių ir prodiuserinių kompanijų filmai, kurie skatina konkurenciją ir priverčia kelti kokybės reikalavimus lietuviškam kinui. Manau, kad tokia sveika konkurencija yra dar vienas žingsnis tobulėjimo link. 

Be to, džiaugiuosi, kad prie tokių gražių kinui metų prisidėjau ir aš ne tik vaidindama, bet ir vesdama laidą apie nacionalinį kiną, kuri mane paskatino labiau domėtis ir atkreipti dėmesį į Lietuvos kiną. Pastebėjau, kad filmai – ambicingi ir su kiekviena juosta kūrėjai vis tobulėja. Žavi ir jaunų žmonių debiutai. Neabejoju, kad bręsta ne tik nauja ir stipri režisierių, bet ir prodiuserių bei aktorių karta.

Papasakok plačiau apie kūrybinę „Kino gido“ komandą, kadangi dažniausiai turime galimybę pamatyti tik jau paruošta produktą.

Laidos komandą vertinu kaip ambicingus ir kūrybingus žmones, kurie žino, ko nori, ir kaip tai pasiekti. Mane tik glumina tai, kad televizijoje didelis dėmesys skiriamas paviršutiniškoms laidoms, projektams. Man keista, kad žiūrovai laikomi „kvaileliais“, kuriems siūloma žiūrėti tik tai, kas provokuoja, skaudina ar šokiruoja. Gaila, kad televizija tampa daugeliui žmonių nebereikalingu laisvalaikio praleidimo būdu.

Pakalbėjome apie Lietuviško kino metus. O kokie šie metai buvo tau?

Šie metai man – iššūkių metai, kuriuos su didele energija ir neskaičiuodama laiko bei jėgų priėmiau. Esu laiminga, galėdama išgyventi naujų projektų emocijas, kurios kas rytą mane skatina keltis ir mėgautis jomis.

Ko artėjančių švenčių proga palinkėtum kino kūrėjams?

Ne veltui sakoma – „Kaip kine, taip gyvenime“. Žmonėms linkiu kitais metais būti ryžtingais ir kūrybingais režisuojant savo gyvenimus. Taip pat palinkėčiau palaikyti lietuvišką kiną, nes, esu įsitikinusi, jog turime galimybę augti kartu su juo. Juk kokia auditorija – tokia ir pasiūla. O
kino kūrėjams linkėčiau ambicingais ir tvirtais žingsniais eiti tik pirmyn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)