Štai vyrukas, apsisukinėjantis neleistinoje vietoje. Nufilmuota. Žiūrėkite, prieš jus važiuoja itin retas „Bentley“. Nufilmuota, dabar tuo galėsite pasidalinti su draugais. Pėsčiasis įžengė į gatvę tiesiai prieš jūsų nosį? Laikas šį įrašą patalpinti „Youtube“ svetainėje.

Vaizdo registratorių ambasadoriais galima vadinti vairuotojus Rusijoje. Būtent jie visam pasauliui paskleidė virusą, skatinantį kone kasdien peržvelgti, ką įdomaus nufilmavo vietiniai vairuotojai. Tiesa, jiems tai yra ginklas kovojant už teisybę, kai kyla ginčų dėl to, kas kaltas dėl vieno ar kito eismo įvykio.

Portalas reviewed.com sudarė šešių priežasčių sąrašą, kodėl verta turėti vaizdo registratorių. Jeigu tai jus įtikins ir šį įrenginį įsigysite, kviečiame įdomiausiais vaizdeliais pasidalinti su rubrika „Baudos kvitas“ (baudoskvitas@delfi.lt) arba siųskite filmuotą medžiagą DELFI TV (http://tv.delfi.lt/upload/).

Priežastys, kodėl verta turėti vaizdo registratorių

1.Incidentams kelyje fiksuoti

Patekti į eismo įvykį yra vienas bjauriausių dalykų, kuris gali nutikti kelyje. Jeigu niekas nenukentėjo, tuomet prasideda kaltųjų paieškos: „Tu užkišai!“, „Tu neturėjai taip greit stabdyti!“, „Skambinu savo advokatui!“.

Tačiau viso to galima išvengti. Vaizdo registratorius gali apsaugoti nuo daugybės panašių diskusijų, nes visi įrodymai yra įrašyti. Žemiau matomame vaizdo įraše nufilmuota, kaip Amerikoje vieno vairuotojo automobilį gatvėje apstumdė „Hummer“ visureigis. Šis įrašas tapo įrodymu, pagal kurį „Hummer“ vairuotojui skirta 18 baudos balų, o tiek yra užtektinai, kad kai kuriose valstijose netektum vairuotojo pažymėjimo.

2. Dėl incidentų automobilių stovėjimo aikštelėse

Kartais pati pavojingiausia vieta jūsų automobiliui yra stovėjimo aikštelė. Gali būti, kad automobilio šoną nubrauks neatsargus kaimynas arba dar blogiau, jūsų šaunus automobilis pasipainios po kojomis gaujai vandalų.

Kai paliekate automobilį be priežiūros, negalite žinoti, kas jam nutiks. Tačiau vaizdo registratorius gali „nemiegoti“ net tada, kai pastatote savo automobilį. Dauguma šių prietaisų turi baterijas, todėl gali veikti ir kai nevairuojate.

Štai vienas vaizdo įrašas, kuris padėjo „Scion FR-S“ savininkui išsiaiškinti, kas nubraukė jo automobilio priekį.

3. Dėl įrodymų draudikams

Dauguma vairuotojų stengiasi atsargiai manevruoti miesto zonose, taip pat prilėtinti prieš perėjas. Visa tai tam, kad nenukentėtų pėstieji. Vis dėlto kai kurie žmonės savo noru lenda po ratais – jie yra laimingi gavę draudimo išmoką už sulaužytą ranką ar kitą galūnę.

Žemiau esančiame vaizdo įraše surinkti keli pavyzdžiai, kaip Rusijoje pėstieji tyčia lenda po automobilių ratais. Tačiau ačiū vaizdo registratoriams, jie įrodo draudikams, kad šiuos incidentus sukėlė būtent pasipelnyti norintys pėstieji. Įspėjame, kad kai kurie vaizdai gali šokiruoti.

4. Jūsų vairavimo įgūdžiams demonstruoti

Vaizdo registratoriai nėra skirti tik tam, kad parodytų avarijas ar peštynes keliuose. Kartais šie įrenginiai leidžia pasigrožėti ir neįtikėtinais kai kurių vairuotojų sugebėjimais, kurie atsiskleidžia aplinkybėms susiklosčius ne taip, kaip buvo planuota.

Žemiau esantis vaizdo įrašas atskleidė puikią vieno Pietų Korėjos vairuotojo reakciją. Kai jau atrodė, kad susidūrimas su priešais atvažiuojančiu sunkvežimiu yra neišvengiamas, jis sugebėjo greitai pajudėti atgal ir išvengė nelaimės.

5. Kelionės įrašui

Mėgstantiems vairuoti geriausios atostogos yra neįsivaizduojamos be automobilio. Nors kelionė dažniausiai planuojama norint nuvažiuoti iš taško A į tašką B, tačiau atostogų metu tai dažniausiai tampa nepamirštamu nuotykiu, kai atrandama kas nors keisto ir įdomaus.

Šis vaizdo įrašas parodo būtent panašią situaciją, kai vieno vyro bandymas rasti geriausią užkandinę Amerikoje virto į nuotykį. Žinoma, pati paieškų prasmė gal ir nekelia susižavėjimo, tačiau žiūrint šį įrašą tampa aišku, kad didžiausias jo privalumas – užfiksuotos besikeičiančios vietovės.

6. Užfiksuoti ką nors netikėto

Jeigu turite vaizdo registratorių, naudokite jį visada, kai tik galite. Nors didžiausia motyvacija tą daryti yra jūsų pačių saugumas, nepamirškite, kad bet kada galite tapti neįtikėtino įvykio liudininku.

Geriausias to pavyzdys – viso pasaulio dėmesį pritraukę vasario mėnesio įvykiai Čeliabinske, kai krito meteoritai. Internete galima rasti daug vaizdo įrašų, kurie geriausiai parodo, kas tuomet dėjosi tame krašte. O vieną geriausių įrašų pavyko padaryti su vaizdo registratoriumi, kuris veikė stovinčiame automobilyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)