Mr. Woodnote – australas Mikey Melician – į Didžiosios Britanijos džiazo sceną įsisuko 2007-aisiais. Užteko kelių improvizuotų gatvės šou su legendiniu Dub Fx Bristolyje ir pasaulis išgirdo – saksofonas gali išties vežti. 

Beje, Mr. Woodnote groja ne tik sakofonu, bet ir fleita bei dar keliais kitais muzikiniais žaislais – sumezgęs juos su savo beatbox viražais ir hipnotizuojančiais semplais, šis australas demonstruoja kitą visai saksofono dimensiją. 

Jau šiąnakt jis atvyksta į Lietuvą, kad rytoj surengtų priešventinį pasirodymą, pagardintą saksofono, ritmų ir vokalų. Ta proga – trumpas interviu su juo.

 - Labas, pone Woodnote? Kaip gyveni? Kuo užsiimi?

 - Labas! Gyvenu Bristolyje, kaip ir anksčiau, intensyviai kuriu muziką, dalyvauju muzikiniuose džemuose. Lil Rhys, Eva Lazarus ir aš Bristolyje vis dar dažnai išeiname pagroti į gatves. Tik dabar jau aplink mus būriuojasi tūkstančiai žmonių, o ne pavieniai.

 - Žinau, kad tavo saksofonas visada skrenda su tavimi kartu, gretimoje kėdėje. Žmonės, kalba, kad jis be galo brangus…

 - Taip, saksofonas, kuriuo groju man yra be proto brangus ir, žinoma, vertingas pinigine išraiška, nes labai senas (senesnis už mane), tačiau… jis visad šalia manęs labiau dėl to, kad mano ryšys su juo ypatingas (juokiasi). Beje, jei gražiai su elgsiuos, žmonės juo dar ilgai galės groti, netgi kai manęs jau nebebus…

 - Koks yra naujausias tavo kūrinys?

 - Kaip tik gruodžio pradžioje įrašėme keletą naujų kūrinių ir nufilmavome juos su nuostabiuoju režisieriumi Ben Dowdenu. Netrukus klipai vienas po kito pasirodys internetinėje erdvėje. Tad stebėkit.

 - Jūs jau esate groję „Lofte“ ir netgi „Loftas Fest 2012“. Kokie prisiminai?

 - „Loftas Fest“ – kažkas nepamirštamo. Be to, juk į Vilnių atvykome su didžiule gauja draugų muzikantų iš Bristolio, taigi ant scenos lipome ir planuotai, ir dar eilę kartų neplanuotai. O Diavara ir jo žmona yra verti atskirų komplimentų – jie nuostabūs žmonės. Išties Vilniuje praleidome daug gražaus laiko!

 - Šįkart atvykstate prieš pat Kalėdas – ar išgirsime šventinių dainų?

 - Galbūt ir išgirsite (juokiasi). Gal vertėtų man išmokti kokią lietuvišką Kalėdų dainą?

 - Ką pats dažniausiai veiki per Kalėdas?

 - Dažniausiai tuo metų laiku keliauju į Australiją – ten lankau draugus ir gimines. Valgome, geriame ir anksti einame miegoti.

 - Neseniai „Lofte“ grojo kitas loopinimo meistras – The Petebox. Ar esate pažįstami?

 - Taip, mačiau jo šou. Jis nesveikai geras!

 - O kada paskutinį kartą mateisi su Dub Fx?

 - Su Dub Fx esame geri draugai ir dar šiais metais kartu koncertavome Australijoje. Dabar jau su juo pasimatysime tik 2014-aisiais.

 - Ar ilgiesi Australijos gyvendamas ūkanotoje Anglijoje?

 - Man patinka gyvenimas Didžiojoje Britanijoje, bet, aišku, kad ilgiuosi gimtosios Australijos. Ten labai gražu – saulė, puikus oras, nepakartojama gamta. Be to, ten mano šeima, kuri išties yra tobula. Kita vertus, Bristolis dabar jau tapo mano tikraisiais namais. Čia gyvena daug talentingų muzikantų, o ir susisiekimas iš čia su pasauliu žymiai paprastesnis – man kaip keliaujančiam muzikantui, tai yra labai svarbu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją