„Mūsų žiniomis, premjeras ruošiasi vykti. (...) Premjeras yra pažadėjęs, kad jis važiuos, šiai dienai“, - BNS sakė D.Gudzinevičiūtė.

Tuo metu premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė - Lazdauskienė BNS penktadienį teigė dėl ministro pirmininko galimybės vykti į Sočį "klausimas dar ankstyvas, bet bus svarstomas".

Ketvirtadienį apie savo sprendimą nevykti į Sočį pranešė prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri nurodė „nematanti politinės galimybės vykti į Sočio žaidynes“.

Premjeras A.Butkevičius šio šalies vadovės sprendimo nekomentuoja.

D.Gudzinevičiūtė taip pat nesiėmė vertinti prezidentės pozicijos.

„Mes negalime komentuoti, spėlioti. Prezidentės sprendimas yra prezidentės sprendimas. O mūsų sportininkai tikimės, kad parodys viską, ką gali, ir nudžiugins ir sirgalius, ir visus mūsų tautiečius“, - kalbėjo LTOK prezidentė.

Į Rusiją nevyksiantys neseniai paskelbė ir Jungtinių Valstijų, Prancūzijos ir Vokietijos prezidentai.

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis pranešė vyksiantis į olimpiadą, sakydamas, kad boikotai atspindi Šaltojo karo dvasią.

Premjero atstovė: D. Gudzinevičiūtė paskubėjo

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė DELFI teigė kiek nustebusi dėl tokio D. Gudzinevičiūtės pareiškimo. Nuostabos priežastis paprasta – premjeras dar nėra apsisprendęs dėl vykimo ar nevykimo į Sočį.

„Premjeras apie tai dar svarstys. Sprendimo dar nėra“, - sakė E. Butkutė-Lazdauskienė.

L. Graužinienė neatmeta galimybės vykti į Sočį

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė DELFI teigė dar nesvarsčiusi galimybės keliauti į Sočį. Vis dėlto ji neslėpė, jog D. Grybauskaitės sprendimas boikotuoti Olimpines žaidynes gali turėti įtakos jos apsisprendimui.

„Tikrai nesvarsčiau. Nebuvo planuose (kelionės į Sočį – DELFI) – taip atsakysiu. Bet pasikeitusios situacijos dar nesvarsčiau. Nes buvo planuota ir galvota, kad prezidentė vyks“, - kalbėjo Seimo pirmininkė.

Pasak jos, sprendimą dėl vykimo ar nevykimo į didžiausią žiemos sporto renginį pasaulyje bus galima priimti tik po išsamių politinių konsultacijų.

„Reikėtų tartis su Užsienio reikalų komitetu, su Europos reikalų komitetu“, - svarstė L. Graužinienė.

Paklausta, ar valstybei yra reikalingas aukščiausio rango atstovavimas Sočyje, pašnekovė teigė nenorint leistis į diskusijas.

„Šiandien nenorėčiau diskutuoti, nes tikrai norėčiau žinoti ir prezidentės platesnę poziciją“, - reziumavo L. Graužinienė.