„TopGear“ komanda, pasitelkusi savo prenumeratorius, lenktynininkus, visų trijų šalių įžymybes, pasiryžo išrinkti geriausią šiais metais Baltijos šalyse pasirodžiusį automobilį. Maratonu virtęs konkursas aplankė penkioliką Lietuvos, Latvijos, Estijos miestų ir miestelių, išbandė 22 skirtingus automobilius, juos ganė oro uosto kilimo taku, didžiuliame karjere ir įvairiose trasose.

50 žmonių sudarė vertinimo komisiją ir skirtingais keliais, skirtingose valstybėse bandė automobilius. Savo įvertinimus komisija jau pateikė ir greitu laiku bus suskaičiuoti, bet rezultatai bus paskelbti tik sausio mėnesį. Dienai iki pasirodant žurnalo „TopGear“ sausio numeriui, geriausio automobilio ir dar 8 kitų kategorijų nugalėtojus sužinos DELFI skaitytojai.

DELFI skaitytojai taip pat galėjo rinkti savo automobilį. Rinkimuose absoliučią daugumą balsų gavo naujasis „Volvo V40 Cross Country“.

Dešimties dienų rinkimai pareikalavo kelių mėnesių pasiruošimo. Pagrindinis žmogus prie šio konkurso vairo buvo Darius Grinbergas. Pasak jo, daugybę jėgų kainavęs renginys pasisekė ir išėjo į naudą visiems.

„Automobilių importuotojai ir pardavėjai turėjo puikią progą parodyti ką turi geriausio, prenumeratoriai per kelias dienas galėjo išbandyti tiek automobilių, kiek paprastomis sąlygomis sunkiai pavyktų, pabendrauti su žvaigždėmis, išgirsti profesionalų nuomonę ir pareikšti savo“, – kalbėjo D. Grinbergas.

Komisija keitėsi tris kartus. Lietuviai Liepojoje atidavė automobilių raktelius latviams, o Tartu mieste prie vairų sėdo estai. Per dešimt dienų pasimatė visi trijų tautų skirtumai.

„Sako, kad lietuviai yra Baltijos šalių pietiečiai, karšti kaip ispanai. Šioje kelionėje latviai buvo tokie. Jie daugiausiai norėjo viršyti greitį, bandyti automobilius kuo sunkesnėmis sąlygomis, varžėsi kuriam reikės kurį vairuoti automobilį. Lietuviai buvo individualistai. Jie norėjo važiuoti savo susigalvotais keliais, improvizuoti“, – pasakojo D. Grinbergas.

Jei baltai ir sunkindavo gyvenimą organizatoriams, tai visai kitokie žmonės buvo estai. Kai lietuviai ir latviai automobilių pasikeitimo metu grūsdavosi vienas per kitą, kad gautų jų trokštamus automobilius, estai ramiai stovėdavo eilėse. Šiaurietiška tvarka vyravo visos kelionės Estijoje metu.

„Estai nevėlavo nė karto. Nei į susirinkimus, nei į renginius, nei į susitikimo taškus“, – gyrė D. Grinbergas.

Šios „TopGear“ apdovanojimų kelionės metu buvo bandoma išrinkti ne tik geriausią automobilį, bet ir stipriausią Baltijos šalių galiūną automobilio stūmimo vienu pirštu rungtyje, o visų trijų šalių regbio komandos tikrino kuri greičiau 20 metrų atstumą nustums automobilį nuspaustais stabdžiais.

Galiūnas iš Estijos Meilis Peel prieš šią rungtį netikėjo, kad galės prilygti mūsų šalies galiūnui V. Blekaičiui. Jis taip pat negalėjo patikėti, kad V. Blekaičio rezultatą sumuš beveik per pusę. Estas vienu pirštu automobilį nustūmė per 15,63 sek., kai lietuvis užtruko 28,39 sekundės.

Talino „Tigers“ regbininkai automobilį įjungtais stabdžiais stūmė paskutiniai. Nors ir parodė neblogą rezultatą – 6,18 sekundės, bet stipriausia regbio komanda netapo. Rygos „Ežis“ ne tik automobilį nustūmė per mažiau nei 6 sekundes, bet dar ir sulankstė rekordiniu greičiu nustumtą automobilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)