Ingredientai
Upėtakio filė
400
g
Sviestas
75
g
Rozmarinai
šakelė
Citrinos
2
vnt.
Alyvuogių aliejus
100
ml
Dirbtinis medus
1
šaukštelis
Česnakų laiškai
100
g
Petražolės
100
g
Česnakai
2
skiltelės
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Morkos
1
vnt.
Cukinijos
1
vnt.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Morką ir cukiniją nuplauti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Morkais trumpai apvirti. Daržoves sudėti į dubenį, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti pipirais, druska ir dūmo skonio milteliais.
Žuvį padėti ant didesnio folijos gabaliuko, padėti rozmarino šakeles ir plonus sviesto gabaliukus. Foliją sandariai užsukti ir dėti ant griliaus. Kepti iš kiekvienos pusės max. po 4 min. Jei gabaliukas labai plonas, dar mažiau.
Padažui labai labai smulkiai sukapoti žoleles ir česnaką. Sumaišyti aliejų, išspaustas citrinų sultis ir medų, pagardinti druska ir pipirais. Žoleles ir padažą sumaišyti prieš patiekiant.
Ant lėkštės sudėti daržoves, žuvį ir aplieti padažu.
skonis
Atsiliepimai