Visaverčio miego, sporto ir gryno oro nepakanka, kad atrodytume puikiai. Mūsų oda labai priklausoma nuo mitybos, teisingos ar nelabai. Net itin efektyvūs kremai veidui bus bejėgiai, jei mityba nesubalansuota.

Todėl sureguliuokite savo mitybą, valgykite mažiau riebalų ir sūrių produktų, daugiau šviežių daržovių, vaisių ir rauginto pieno produktų (juk jei pažeista žarnyno mikroflora ir jums disbakteriozė, apie lygią odą galite nebent tik pasvajoti). O su raukšlelėmis ir papilkėjusia veido oda susitvarkyti jums padės kai kurie itin vertingi maisto produktai.

Žuvis ir jūros gėrybės

Aktyvieji komponentai: omega-3 riebalų rūgštys, cinkas.
Efektas: lygi, švari oda.

Jūros gėrybių svarbą sveikatai sunku pervertinti. Cinkas, kurio itin daug austrėse ir riebiose žuvyse, vaidina svarbų vaidmenį atnaujinant odą ir kolageno sintezei. Jo trūkumas nulemia priešlaikinį senėjimą. Specifinės riebalų rūgštys, kurių yra žuvyje, palaiko odos drėgnumo lygį, užkerta kelią sausumui ir uždegimams.

Be to, cinkas tvirtina širdies arterijas, gerina kraujo cirkuliaciją. Ne veltui posakis „kraujas su pienu“ asocijuojasi tiek su rausvais skruostais, tiek su puikia sveikata. Be to, „žuvies“ cinkas užkerta kelią spuogų susidarymui.

Citrusiniai vaisiai

Aktyvusis komponentas: vitaminas C.
Efektas: lygi, stangri oda.

Vienas svarbiausių jaunystės vitaminų - vitaminas C - ne veltui taip gerbiamas kosmetologijos pasaulyje. Jo esti daugelio veido kremų sudėtyje. O visa tai dėl to, kad jis stimuliuoja kolageno išsiskyrimą. Kolagenas - tai jungiamojo audinio statybinis baltymas. Kai jo sintezė sulėtėja (o tai vyksta su amžiumi), oda tampa vis labiau nukarusi. Vitaminas C yra ir puikus antioksidantas, kuris neutralizuoja laisvuosius radikalus, ardančius mūsų ląsteles.

Taigi reguliarus apelsinų, greipfrutų, netgi pomidorų valgymas (protingais kiekiais) užtikrins puikią odos būklę ir sulėtins raukšlelių susidarymo procesą. Beje, ypatingą dėmesį į vitaminą C rekomenduojame atkreipti saulės vonių ir cigarečių dūmo mėgėjoms, kadangi jų organizmui gali ypač trūkti šio elemento.

Oranžinės ir žalios daržovės

Aktyvieji komponentai: vitaminas A, beta karotinas.
Efektas: sveika, lygi oda.

Jei atsirado odos uždegimų, galima priežastis - vitamino A trūkumas. Šio antioksidanto gausu oranžinės ir žalios spalvos daržovėse.

Pavyzdys - špinatai ir morkos. Beta karotinas, kurio yra morkose, o taip pat žaliose lapinėse daržovėse, padeda ląstelėms atsinaujinti ir pailgina jaunystę. O dar beta karotinas - vienas pačių stipriausių ir tuo pat metu natūralių įdegio aktyvatorių, jis padeda išsiskirti melaninui.

Tačiau atminkite, kad vitaminas A pasisavinamas tik kartu su riebalais. Todėl morkas reikia valgyti su augaliniu aliejumi ar grietine, o į šviežiai spaustas sultis dėkite grietinėlės.

Riešutai

Aktyvusis komponentas: vitaminas E.
Efektas: jauna, švelni oda.

Riešutai - tai tikra naudingųjų medžiagų kaupykla. Tačiau odai labai svarbus vitaminas E, kurio itin daug migdoluose ir lazdyno riešutuose. Šis vitaminas stebuklingai kovoja su laisvaisiais radikalais, sulėtindamas odos senėjimo procesą.

Jis taip pat apsaugo odą nuo kenksmingo ultravioletinių spindulių poveikio, palaiko reikiamą drėgmės balansą ir apskritai odą daro jaunesnę ir šviežesnę. Be kita ko, migdoluose, pistacijose ir graikiniuose riešutuose daug omega-3 polinesočiųjų rūgščių.

Pilno grūdo produktai

Aktyvieji komponentai: rutinas ir B grupės vitaminai.
Efektas: švari, sudrėkinta oda.

Esmė ta pati, pilno grūdo produktai pasižymi antioksidantinėmis savybėmis, o visa tai - rutino dėka. Šis elementas užkerta kelią uždegimams ir apsaugo nuo kitų odos susirgimų simptomų. B grupės vitaminai būtini normaliai viso organizmo veiklai.

Grūduose gausu ir jau minėtojo vitamino E, ir riebalų rūgščių. Ir nepamirškite ląstelienos, kuri normalizuoja žarnyno veiklą, o tai taip pat atsiliepia veido spalvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)