Pačiame Klaipėdos centre 2004 m. įsteigti nakvynės namai, kuriuose laikinai prisiglausti, pernakvoti gali iki 52 benamių, tačiau nakvynės namai retai kada būna užpildyti, daugumai yra kur kas paprasčiau slankioti gatvėmis, miegoti laiptinėse ar po balkonais, juolab, kad neblaivūs piliečiai čia neįleidžiami.

Šilutės plente daugiabučių apsupti nakvynės namai neramina vietos gyventojus. Vakarais grįžti namo yra nejauku ir gan dažnai tenka peržengti laiptinėse įmigusius socialiai atrodančius asmenis, teigia vietos gyventojas. Policijos ekipažai čia kviečiami dažnai, o taksistai sako: „Kad nė vienas iš mūsų nenori vykti į iškvietimus šiuo adresu, tačiau darbas yra darbas“. Iš taksisto kalbos galima buvo suprasti, kad ir be benamių šiame rajone yra nesaugu...

Patys benamiai yra be galo įžūlūs, tačiau nemanau, kad jie galėtų kėsintis į aplinkinius, o kraujo balos dažniausiai būna dėl jų pačių apsistumdymų. Tiesa, šiame rajone siautėja ir vaikai: kad ir kaip tai skambėtu juokingai ar net neįtikėtinai, tačiau tokia yra realybė. Vaikai muša, spardo, spjaudo ir atiminėja paskutinius centus iš bepastogių klajūnų. Ko gero, nesuklysiu sakydama, kad benamiai kelia grėsmę suaugusiems, o benamius baugina mažamečiai 10-15 metų berniukai.

Klaipėdos valdžia po daugybės skundų pagaliau ėmėsi priemonių tramdyti įžūlius benamius ir bausti net tuos kurie juos paremia, duoda jiems pinigus. Visai neseniai buvo rengiami policijos reidai senamiestyje bei apleistose Klaipėdos vietose, tačiau ar buvo pasidomėta kaip klajūnai slankioje netoliese prieglaudų? Jie čia pažįstami ne tik gyventojų, bet ir šalia esančių parduotuvių darbuotojų, nes atėję į prekybos vietas daužo butelius ir diktuoja savo taisykles.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!