L. Jablonskas taip pat turės padengti civilinius ieškinius – šeimą praradusiam Valiui Vaičaičiui priteista 482 tūkst. Lt neturtinės žalos. L. Jablonskas taip pat turės padengti advokato bei laidotuvių išlaidas.

Žuvusios seseriai Onai Žilinskienei nuteistasis turės atlyginti 50 tūkst. Lt neturtinės žalos. Tai yra keturis kartus mažiau, nei ši prašė.

Teismas L. Jablonskui skyrė 6 metų lasivės atėmimo bausmę. Tačiau vaikinas pilnai pripažino savo kaltę ir buvo taikytas sutrumpintas įrodymų tyrimas. Dėl šios priežasties bausmė sumažinta trečdaliu – atvirojoje kolonijoje L. Jablonskas praleis ketverius metus.

Savo kaltę pripažino

Dar pirmajame teismo posėdyje L. Jablonskas savo kaltę visiškai pripažino.

„Taip, pilnai prisipažįstu“, - sakė L. Jablonskas.

Kadangi kaltinamasis savo kaltę pripažino, šioje byloje buvo taikomas sutrumpintas įrodymų tyrimas.

Nukentėjusiais šioje byloje pripažinti žmoną bei dukrą praradęs V. Vaičaitis bei žuvusios sesuo Ona Žilinskienė. A. Vaičaitis šioje byloje pareiškė pusės milijono, o O. Žilinskienė - 200 tūkst. Lt civilinius ieškinius.

Baigiamųjų kalbų metu siūlyta L. Jablonską bausti aštuonerių metų laisvės atėmimo bausme.

„Daug klausimų neturėtų kilti, nes pats kaltinamasis pripažįsta savo kaltę. Šis įvykis įvyko ne dėl to, kad kažkas ėjo per gatvę ne vietoje ar kad kažkas ėjo per gatvę per lėtai. Nelaimė įvyko dėl to, kad kažkas važiavo per greitai. Kaltinamasis grubiai pažeidė KET ir greitį stipriai viršijo greitį. Lengvinanti aplinkybė ta, kad L. Jablonskas pripažįsta savo kaltę ir gailisi. Tačiau sunkinančių aplinkybių – dvi. Žuvo mažametė. Be to, žuvo du žmonės, praktiškai visa šeima. Be to, jis ne kartą baustas už KET pažeidimus, tačiau išvadų nedarė – toliau lakstė ir nepasimokė. Aš prašau skirti realią laisvės atėmimo bausmę, maksimalią bausmę už šį nusikaltimą – 8 metus nelaisvės. Taip pat trejiems metams atimti teisę vairuoti“, - kalbėjo prokuroras Mindaugas Šukys.

„Norėčiau kreiptis į nukentėjusiuosius – noriu jūsų atsiprašyti ir pareikšti jums užuojautą. Tikrai labai gailiuosi ir padariau išvadas. Teismui palieku spręsti, kokią bausmę skirti“, - tardamas paskutinį žodį daug nekalbėjo L. Jablonskas.

Rėžėsi nestabdęs

DELFI primena, kad tragiška avarija įvyko liepos 3-iosios vakarą, Važiuodamas Baltų prospektu L. Jablonskas nepraleido per perėją ėjusios mergaitės su mama.

Vaikino vairuojamas „BMW 525D“ į žmones rėžėsi taip stipriai, kad moters palaikai nulėkė apie pusšimtį metrų nuo perėjos. Atskubėję medikai jau nieko negalėjo padėti nei mergaitei, nei jos mamai – abi žuvo vietoje.

Pagal oficialiai nepatvirtintą informaciją, vienas automobilis ties pėsčiųjų perėja pirmoje eismo juostoje sustojo praleisti pėsčiųjų, tuo tarpu L. Jablonskas antra eismo juosta lėkė kaip lėkęs. Tai baigėsi tragiškai.

Nustatyta, kad nelaimės metu vaikinas nebuvo apsvaigęs nei nuo alkoholio, nei nuo narkotinių medžiagų.

Iki šio tragiško įvykio vos per dvejus metus už vairo L. Jablonskas buvo patekęs į dar dvi avarijas. Vienos iš jų metu L. Jablonsko vairuojamas „VW Golf“ Minkovskių gatvėje rėžėsi į stulpą. Per stebuklą , nei J. Jablonskas, nei kartu su juo važiavęs jaunuolis nenukentėjo.