DELFI skaitytoja pasakojo, kad niekam ne paslaptis, jog darželiuose nuolat skelbiamos rinkliavos – kanceliarinėms prekėms, kas kelis mėnesius tenka duoti 30-50 litų. Ji pasakojo, kad panašią sumą vėl turėjusi išskirti prieš Kalėdas – šįkart pinigai buvo reikalingi ir auklėtojos dovanai.

„Tėvų komitetui niekas nenori priešintis, yra kažkokia mama ar tėvas, kuris tą daro, kiekviena grupė tą turi ir tai yra neišvengiama. Aš ne vieną vaiką turiu ir visur iš tikrųjų ta pati problema, tik skiriasi sumos (...). Aš turiu bendradarbių, kurioms lygiai taip pat - niekas nenori priešintis, kelti vėjo, bangų, todėl, kad tie vaikai kasdien eina į tą darželį. Įsivaizduokit, kad auklėtoja sužinotų, jog kažkuri mama nenori dėtis“ - kalbėjo mama.

Ji pasakojo, kad už surinktus pinigus perkamos ir vaišės – į šias įeina ir alkoholiniai gėrimai.

„Kiekvienas žmogus, ar senesnis, ar jaunesnis, turėdamas vaiką ir buvęs nors kartą toj kalėdinėj eglutėj puikiai žino, kuo tai baigiasi. Po tų visų salių, po visų pasirodymų, eina grupė neva sveikinti auklėtojos ir visada būna alkoholio. Ir kaip tie vaikai reaguoja? Vaikai - jautrūs sutvėrimai, ar reikia augančiam vaikui rodyti, kaip švenčiama ta tradicija, tas gėrimas, ar reikia vaikui tai skiepyti nuo trijų metų, keturių? Kai yra įkaušęs tėvas, šnekantis nesąmones, pavyzdžiui“, - piktinosi vaikų mama.

Ji pasakojo, kad per jos atžalos išleistuves iš darželio, tėvai šventė kone iki paryčių, o vaikai tuo metu patenkinti žaidė. „Su kuo pakalbi, visur absoliučiai tas pats – niekas nenori pyktis, niekas nenori kelti bangų, niekas nenori į viešumą kelti. Niekas nenori problemų, aš taip pat, bet mane erzina alkoholio vartojimas prie vaikų“, - kalbėjo ji.

DELFI pakalbinti Vilniaus Ikimokyklinių Įstaigų Vadovų asociacijos atstovai griežtai neigė, kad darželiuose galima vartoti alkoholį. „Žinoma, ne, pas mus darbo taisyklėse aiškiai pabrėžta, kad jokių gėrimų darželyje būti negali“, - teigė atstovai, sakę, kad tokių skundų taip pat negirdėję.

„Galų gale, į savo valdymą aktyviai pritraukiame tėvus, yra įstaigos taryba, kuri puikiai žino, kad galima kavos, arbatos, niekas ne prieš tai, bet alkoholinių gėrimų, žinoma, negalima“, - nurodė atstovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)