Naujokai, pirmą kartą gavę žvaigždutę, neabejotinai pridėsiančią lankytojų skaičių, yra „Les Solistes“ („Waldorf Astoria“ viešbučio restoranas), „Pauly Saal“ ir „5 - cinco“ (naujame viešbutyje „Das Stue“. Pastarajame šeimininkauja žymus Katalonijos virėjas Paco Perez ir tai yra pirmasis jo restoranas ne Ispanijoje.

Antra žvaigždute pasipuošė Michaelio Kempf restoranas FACIL, taip padidindamas dviem žvaigždutėm besipuikuojančių restoranų skaičių Berlyne iki penkerių. Deja, Vokietijos sostinėje nėra nei vieno restorano, įvertinto aukščiausiu - trijų žvaigždučių - balu, taip kad dar yra kur pasitempti. Visoje Vokietijoje tokių restoranų - 11.

Vokietijos restoranams šiemet iš viso suteikta 18 aukščiausių maisto žinovų įvertinimų. Leidinyje paminima, kad Vokietijos restoranų scena vystosi labai greitai ir ir vertų aplankyti restoranų skaičius smarkiai auga, vydamasis Prancūzijos restoranus.

Dabar Berlynas turi 14 gurmanų atpažįstamomis žvaigždutėmis įvertintų restoranų, o bendras Vokietijos sostinei tenkantis žvaigždučių skaičius būtų 19.

Visiems gurmanams pateikiame Michelin rekomendacijas, kur skaniausia pavalgyti Berlyne. Tiems, kurių netenkina čia plačiai pamėgti kebabai ir currywurst. Tik perspėjame, kad daugumoje žemiau išvardintų restoranų vis tiks reiks išleisti ne mažiau kaip 100 eurų už vakarienę vienam žmogui be gėrimų. Taupesniems gurmanams siūlyčiau lankytis restoranuose pietų metu, tuomet daug kur pavalgyti galima perpus pigiau.

Dvi žvaigždutės:
„Fischers Fritz“ - Lohse, Christian
„Lorenz Adlon“ - Otto, Hendrik
„Reinstoff“ - Achilles, Daniel
„Tim Raue“ - Raue, Tim
„FACIL“ - Kempf, Michael

Viena žvaigždutė:
„First Floor“ - Diether, Matthias
„Hartmanns“ - Hartmann, Stefan
„Horváth“ - Frank, Sebastian
„Hugos“ - Kammeier, Thomas
„Rutz“ - Müller, Marco
„VAU“ - Kleeberg, Kolja
„Les Solistes“ - Lintermann, Roel
„5 – cinco by Paco Pérez“ - Pérez, Paco
„Pauly Saal“ - Höpfl, Michael