Ingredientai
Kamamberas
300
g
Graikiniai riešutai
50
g
Pinijų sėklos
40
g
Moliūgų sėklos
40
g
Šviežia varškė
100
g
Grietinėlė
125
ml
Žalieji pipirai
šaukštelis
Druska
šaukštelis
Kapotos petražolės
2
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Kamamberą perpjaukite išilgai į 2 vienodo dydžio papločius. Susmulkinkite 30 g graikinių riešutų, pinijas ir moliūgų sėklas.
Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite grietinę ir išplakite. Suberkite maltas pinijas, moliūgų sėklas, graikinius riešutus, pipirus, druską, kapotas petražoles ir gerai išmaišykite.
Sūrio papločius aptepkite paruoštu varškės kremu. Papločius sudėkite vieną ant kito, išlyginkite kraštus. Papuoškite likusiais graikiniais riešutais ir petražolių šakelėmis.
Tortą įdėkite į išardomą kepimo formą ir padėkite šaltai kelioms valandoms.
Patiekite su juoda duona ir baltu sausu vynu. Puikiai derės vynuogės ir šviežios figos.
Atsiliepimai