Gruodžio 25–30 d. Vilniaus Arkikatedros šoninis fasadas pasipuoš unikalia 3D projekcijų programa – milžiniška siena taps spalvingos Kalėdinės pasakos ekranu, kuriame išvysime trumpametražinius filmukus.

Žiūrovai turės išskirtinę galimybę pamatyti, kaip modernios lazerinės technikos pagalba transformuosis istorinis sostinės pastatas.

Trijų dimensijų Kalėdų pasakoje bus ir magiško veiksmo, ir įspūdingų vizualinių efektų, ir šventinių pokštų, o pasakos herojais taps visiems gerai žinomi personažai. Vilniaus istorijos fragmentai susipins su kalėdine tematika, tautosaka ir dabartimi.

„Pamatysite ne tik žaismingus, bet šiek tiek ir komiškus animacijų herojus, kurie prajuokins ne vieną į Katedros aikštę susirinkusį žiūrovą. Ir tai dar ne viskas. Žiūrovams esame paruošę ir daugiau malonių staigmenų“, – sakė „WeCreateMagic“ vadovas ir renginio organizatorius Nojus Sabalis.

Pasak pašnekovo, nepakartojamas garso ir šviesų šou suteiks neišdildomų įspūdžių bei pradžiugins tiek mažuosius, tiek ir suaugusius.

Įspūdingą 15 min. reginį bus galima nemokamai pažiūrėti Katedros aikštėje gruodžio 25–30 d. trijų vakarinių seansų metu: 17 val. 18 val. ir 20 val.