Ingredientai
Bulvės
1
kg
Kiaušiniai
3
vnt.
Miltai
2
šaukštai
Sviestas
1
šaukštelis
Juodieji malti pipirai
šaukštelis
Malta mėsa
250
g
Grietinė
4
šaukštai
Kapotos petražolės
6
šaukštai
Druska
šaukštelis
Malti džiūvėsėliai
100
g
Ištirpintas sviestas
4
šaukštai
Porcijos: 4
Jei iš vakaro liko virtų bulvių, ilgai netruksite paruošti šį neįprastą vyniotinį. Apkepti vyniotinio gabaliukai, patiekti su gardžiu svogūnų padažu, tinka karštam užkandžiui.
Gaminimo eiga
Bulves nulupti ir išvirti, sugrūsti košę ir palikti šaltai.
2 kiaušinius išplakti su miltais, sviestu ir pipirais. Kiaušinių plakinį supilti į dubenėlį su bulvių koše ir išminkyti tešlą. Ant džiūvėsėliais apibarstytos lentelės iškočioti 1 cm storio tešlos lakštą.
Į dubenėlį su malta mėsa sukrėsti grietinę, įmušti kiaušinį, išmaišyti (kad masė būtų skysta), apibarstyti petražolėmis, pagardinti druska bei pipirais ir gerai išminkyti. Paruoštu faršu apibarstyti tešlos lakštą ir susukti vyniotinį.
Vyniotinį supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti su sviestu (6-8 min).
Patiekti su grietine arba baravykų padažu, tinka rauginti agurkai arba šviežios salotos.
Atsiliepimai