DELFI Auto skaitytojams pateikiame telegraph.co.uk sudarytą 2014-aisiais labiausiai laukiamų naujų automobilių dešimtuką.

„Jaguar F-type“ kupė

Žadama, kad „Jaguar F-type“ kupė bus sportiškiausias „Jaguar“ serijinis automobilis istorijoje. Šis modelis debiutavo Los Andželo automobilių parodoje lapkričio mėnesį. Rinkoje jis pasirodys prabėgus metams nuo kabrioleto versijos pardavimų pradžios.

Parduodamas: nuo kovo
Kaina: nuo 51 235 svarų sterlingų (apie 210 tūkst. Lt)
Jaguar F-Type kupė

„Mercedes-Benz“ S-klasės kupė

Mercedes-Benz“ patvirtino, kad S-klasės kupė koncepcija, kurią pamatėme 2013-ųjų Frankfurto automobilių parodoje, yra „aiški naujojo modelio vizija“. Nors serijinė versija neatrodys taip drąsiai, tačiau bendras kėbulo formas turėtų išlaikyti. Tai bus CL modelio įpėdinis.

Parduodamas: nuo vasaros
Numatoma kaina: nuo 90 000 svarų (apie 370 tūkst. Lt)
Mercedes-Benz Concept Style Coupé

„Mini“

Gamintojai gerbėjams jau parodė, kaip atrodys naujasis „Mini“, kuris bus 10 cm ilgesnis už dabartinį „miniuką“. Jis sukurtas pagal platformą, kurios pagrindu bus gaminami priekiniais ratais varomi BMW modeliai. Be to, laukiama ir penkiadurio „Mini“ pasirodymo.

Parduodamas: nuo pavasario
Kaina: 19 700 eurų (68 000 Lt)
Mini Cooper S

„Porsche Macan“

Kai kitą pavasarį „Porsche Macan“ pasieks automobilių salonus, greičiausiai jis pasirodys kaip gerai pažįstamas modelis. Jis bus sportiškesnis, pigesnis ir manevringesnis nei „Cayenne“, tačiau šie modeliai bus itin panašūs. „Macan“ turėtų tapti „Range Rover Evoque“ ir būsimo „Jaguar“ SUV visureigio varžovu.

Parduodamas: nuo pavasario
Kaina Lietuvoje: nuo 202,6 tūkst. Lt
Porsche Macan

„Nissan Qashqai“

Visiškai naujas „Nissan Qashqai“ turės įvykdyti nelengvą misiją: pakeisti automobilį, kuris „Nissan“ atnešė neregėtą sėkmę. Tarsi bandydami apsisaugoti, „Nissan“ švelniai pakeitė „Qashqai“ išvaizdą. Pagrindine naujiena taps 1.2 l turbininis benzininis variklis ir naujos saugumo sistemos. Be to, nebeliks septynvietės +2 versijos.

Parduodamas: nuo vasario
Kaina Lietuvoje: nuo 59 990 Lt
Nissan Qashqai

„Audi A3“ kabrioletas

Antros kartos „Audi A3“ kabrioletas bus pasikeitęs lyginant su pirmtaku. Jeigu ankstesnis modelis buvo tarsi dviejų dėžių formos, naujokas bus ilgesnis ir turės tarsi sedano siluetą.

Parduodamas: nuo pavasario
Kaina: 17 595 svarų (apie 73 tūkst. Lt)
Audi A3 kabrioletas

„Mercedes-Benz“ C-klasė

Naujos kartos „Mercedes-Benz“ C-klasė bus lengvesnė, didesnė ir turės gausesnę įrangą nei pirmtakas. Nuožulniomis linijomis pasižymėsiantis automobilis atrodo kaip mažesnė S-klasė. Naujokas tapo ne tik 100 kg lengvesnis, bet ir 9,5 cm ilgesnis bei 4,5 cm platesnis už pirmtaką, o važiuoklės bazė išaugo 8 cm.

Parduodamas: nuo sausio
Kaina: nuo nuo 33 558 eurų (115,8 tūkst. Lt)
Mercedes-Benz C-klasė

„Volkswagen Golf Plus“ įpėdinis

„Volkswagen“ rudenį Frankfurto automobilių parodoje atskleidė „Golf Sporstsvan“ koncepciją. Tai bus „Golf Plus“ įpėdinis, jo pavadinimas turėtų keistis. Pagal MQB platformą sukurtas automobilis bus gerokai erdvesnis už „Golf“ hečbeką.

Parduodamas: nuo rudens
Numatoma kaina: nuo 19 000 svarų (apie 79 tūkst. Lt)
Volkswagen Golf Sportsvan

BMW 2-serija

Šio modelio atsiradimas – tai naujos BMW automobilių pavadinimų strategijos pasekmė. Iš tiesų tai yra 1-serijos kupė įpėdinis. Naujasis dviduris modelis sukurtas pagal dabartinį 1-serijos hečbeką, varomas galiniais ratais ir turės panašią variklių gamą. Tikimasi, kad kitą vasarą sulauksime ir kabrioleto versijos.

Parduodamas: nuo kovo
Kaina: nuo 24 265 svarų (apie 100 tūkst. Lt)
BMW 2-serija

„Volvo XC90“

Nors „Volvo XC90“ debiutavo dar 2002 m., ji vis dar populiarus. Tiesa, antros kartos modelio pristatymas jau ilgai atidedamas.

Jau žinoma, kad naujasis XC90 bus sukurtas pagal naują kompanijos platformą, jos pagrindu bus gaminami ir kiti „Volvo“ modeliai. Variklių gamą sudarys 4 cilindrų motorai. Nors dar nėra žinoma, kaip atrodys naujasis XC90, kompanijos teigimu, jis perims nuotraukoje matomos vizijos „Concept Coupe“ bruožus. Koncepcinį modelį tikimasi pamatyti pirmoje 2014-ųjų pusėje, o serijinei gamybai paruošta versija turėtų pasirodyti metų pabaigoje.

Parduodamas: nuo metų pabaigos
Numatoma kaina: 35 000 svarų (apie 145 tūkst. Lt)
Volvo Concept XC Coupé
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)