Pasirodžiusi informacija apie tai, jog pati Enya nepritaria šiam renginiui Lietuvoje, organizatorius nustebino, nes prieš organizuojant šį renginį autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacija LATGA išdavė įmonei leidimą viešai rengti „Enya Christmas Show“ koncertą bei gyvai atlikti žymiosios Enya dainas.

„Leidimą išdavėme, tačiau problema yra ta, jog organizatorius neturi atlikėjos vardo, kuris taip pat yra ir prekinis ženklas, panaudojimo reklamoje licenzijos. Tai ir užkliuvo leidybinei kompanijai, kuri atstovauja atlikėją ir dėl šios priežasties buvo susidurta su problemomis“, - sakė LATGA atstovas Marius Kuzminas.

Organizatoriai, pripažinę šią savo klaidą, sumokėjo baudą Enya autorines teises ginančiai kompanijai „Sony/ATV Publishing“ ir garantavo žmonės, jau įsigijusiems bilietą, kad renginys tikrai įvyks.

Kaip pranešimuose žiniasklaidai teigė renginio organizatoriai, po dirbtinai sukeltų skandalų likę bilietai tirpo greičiau nei tikėjosi. Tą bylojo ir užpildyta "Siemens" arena. Tiesa, ji nebuvo sausakimša, kur ne kur buvo matyti laisvų vietų.

Enya dainų repertuarą atliko geriausių Lietuvos atlikėjų komanda – grupių „Skamp“ bei „The Ball and Chain“ vokalistė, airių kilmės dainininkė Erica Jennings, viena geriausių operos solisčių Ieva Prudnikovaitė, garsi dainininkė bei televizijos projektų dalyvė Rūta Ščiogolevaitė bei džiazo atlikėja, 2011 metais atstovavusi LietuvaiEurovizijos“ konkurse – Evelina Sašenko ir angeliško balso savininkė  Vaida Genytė.

Kartu su šiuo penketuku scenoje pasirodė ir dirigento Donato Katkaus vadovaujamas Šv. Kristoforo kamerinis orkestas, padėjęs atskleisti stebuklingą Enya dainų skambesį.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)