Jau iki balsavimo „darbiečiai“ užsiminė nepalaikysiantys siūlymo naikinti N. Venckienės mandatą. Prieš vakarinį Seimo posėdį tokią pat poziciją žurnalistams deklaravo partijos patriarchas Viktoras Uspaskichas – jo nuomone, su N. Venckiene vykdomas politinis susidorojimas, o geriausiai būtų, jei JAV vyktų ekstradicijos byla. Tada esą JAV teismas galėtų įvertinti, kiek pagrįstas „Drąsos kelio“ lyderės persekiojimas.

Tuo tarpu „Drąsos kelio“ frakcijos atstovai piktinosi, jog laikinoji komisija neleido N. Venckienei apsiginti. Komisijos vadovas, socialdemokratas Vytautas Saulis atsakė suteikęs politikei visas galimybes, tačiau jai siųsti laiškai grįžo, o į komisijos posėdžius neprisistatė ir N. Venckienės advokatas.

„Drąsos kelio“ atstovas Povilas Gylys taip pat priminė trečiadienio avariją Kaune, į kurią pateko Drąsiaus Kedžio ir N. Venckienės tėvai. Jis kėlė versiją, esą tai galimai suorganizuota tyčia, siekiant priversti N. Venckienę sugrįžti į Lietuvą, kur jos esą laukia antrankius pasiruošęs generalinis prokuroras Darius Valys.

„O čia kas jos laukia? D. Valys su antrankiais“, - teigė P. Gylys.

Liberalų lyderis Eligijus Masiulis tai vadino „kvailais argumentais“. Esą ketvirtadienį Seime paslydo liberalas Eugenijus Gentvilas – ir tai būtų galima taip pačiai sieti su N. Venckienės istorija, mat parlamentaras yra laikinosios komisijos narys.

Tuo tarpu Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Povilas Urbšys pareiškė, jog N. Venckienės istorija – savotiška repeticija. Jo nuomone, lygiai taip pat į užsienio valstybę ilgam iškeliauti gali ir V. Uspaskichas.

Prieš komisijos išvadą balsuoti pažadėjo ir Petras Gražulis.

„Kas man gali garantuoti, kad N. Venckienė yra gyvųjų tarpe?“ - klausė P. Gražulis.

Laikinosios Seimo komisijos siūlymui inicijuoti apkaltą N. Venckienė pritarė 74 Seimo nariai, prieš pasisakė 10, susilaikė – 22. išvadai pritarus, kitas žingsnis – balsavimas dėl Seimo kreipimosi į KT.

Šio klausimo Seimas nedelsiant ir ėmėsi. V. Uspaskichas pareiškė manąs, kad N. Venckienė „streikuoja“ protestuodama prieš jai nepalankius sprendimus – o streikui žmonės teisę turi. V. Saulis atsikirto, pareikšdamas, kad apie streiką N. Venckienė darbdavio neinformavo.

Po pateikimo kreipimuisi į KT pritarė 72 Seimo nariai, prieš pasisakė 11, susilaikė – 21.

Diskusijos tęsėsi, nors parlamentarai – tiek pritariantys kreipimuisi į KT, tiek jam prieštaraujantys – žarstėsi iš esmės tais pačiais argumentais. Po svarstymo nutarimą palaikė 66 parlamentarai, prieš balsavo 13, susilaikė 17.

Dar viena jau sakytų argumentų banga pasipylė prieš paskutinę – priėmimo stadiją. Vis dėlto „Drąsos kelio“ parlamentarų, „darbiečių“ ir kitų kreipimosi nepalaikančių parlamentarų kalbos balsavimo tendencijų nepakeitė. Paskutiniame balsavime už kreipimąsi į KT balsavo 70 Seimo nariai, prieš – 15, susilaikė 20.

Po KT verdikto Seimas spręs dėl N. Venckienės mandato panaikinimo. Nepalankios KT išvados atveju, parlamentarės mandatas bus naikinamas. Tiesa, tam reikėtų jau nebe paprastos Seimo daugumos, o mažiausiai trijų penktadalių visų Seimo narių balsų, t.y. bent 85 parlamentarų palaikymo. O tokį balsų kiekį surinkti gali būti sudėtinga.