Tokio žingsnio Australija ėmėsi po to, kai antrinė JAV gamintojos „General Motors“ įmonė „Holden“ pranešė nutraukianti šalyje savo veiklą nuo 2017 metų. Japonijos bendrovė tokiu atveju liks vienintelė gaminanti automobilius pačioje Australijoje.

„Toyota“ pranešė, kad „Holden“ sprendimas sukurs „precedento neturintį spaudimą“ ir pačios Japonijos įmonės galimybėms gaminti automobilius šalyje, todėl visoje Australijoje kilo nerimas, kad ir ši įmonė gali pasitraukti.

Australijos premjeras Tony Abbottas pranešė kalbėjęsis su „Toyota“ padalinio Australijoje vadovu Maxu Yasuda. „Akivaizdu, kad šalies vyriausybė derėsis su „Toyota, – teigė jis šalies televizijos kanalui „Channel Nine“. – Norime, kad „Toyota“ ir toliau čia tęstų savo veiklą“.

Vis dėlto jis pridūrė, kad „vyriausybė dėl „Holden“ nusiteikusi visiškai kitaip. Didžioji dalis jų čia gaminamos produkcijos buvo eksportuojama“, – sakė T. Abbottas.

Ekspertai praneša, kad Australijoje šiuo metu automobilių gamybos pramonėje dirba ir nuo įmonių sprendimų priklauso 33 tūkst. šalies gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)