Bendrovė pranešė, kad stiprus Australijos doleris, didžiulės gamybos sąnaudos ir nedidelė rinka daugiausiai ir lėmė tokį sprendimą. „Holden“, šalyje gaminanti automobilius jau beveik 65 metus, paliks tik transporto priemonių pardavimo ir techninės priežiūros padalinius.

„Sprendimas nutraukti Australijoje gamybą puikiai iliustruoja, su keliais neigiamais veiksniais susiduria automobilių pramonė šalyje, – teigė GM generalinis direktorius Danas Akersonas. – Tokiems veiksniams priskirčiau: stabiliai stiprų Australijos dolerį, dideles gamybos išlaidas, nedidelę paklausą šalies viduje ir greičiausiai konkurencingiausią ir labiausiai suskaldytą automobilių rinką pasaulyje“.

Gegužės mėnesį apie savo planus nutraukti gamybą šalyje pranešė ir JAV automobilių gamintoja „Ford“, stabdanti gamybą 2016 metais. Po „Holden“ sprendimo vienintelė gamintoja Australijoje po 2017 metų liks tik japonų „Toyota“, tačiau Australijos apdirbamosios pramonės darbininkų profesinė sąjunga mato „labai didelę galimybę“, kad ir Japonijos bendrovė gali mažinti savo veiklą regione.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)