57-erių Viktoras Moisiuk teisme prisipažino vairavęs ir nuoširdžiai gailėjosi. Vyras anksčiau yra baustas už padarytus administracinius teisės pažeidimus, turi galiojančių nuobaudų.

Vytautas Jončas, Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas, informavo, kad visureigio vairuotojui už chuliganišką vairavimą skirta 2 500 litų bauda.

Ši istorija prasidėjo, kai Etaplius.lt skaitytojas spalio pabaigoje užfiksavo visureigio vairuotoją, kuris vienu važiavimu sugebėjo pažeisti keletą kelių eismo taisyklių.

Redakcijai atsiųstame vaizdo įraše matėsi, kaip vairuotojas prie šviesoforo stovinčią mašinų koloną aplenkė ir į priešpriešinio eismo juostą išvažiavo kirsdamas dvigubą ištisinę liniją.

Lyg to būtų maža, „Volkswagen Touareg“ net nestabtelėjo prie sankryžos, kur degė draudžiamas šviesoforo signalas.

Degant raudonam šviesoforo signalui tamsiai pilkos spalvos visureigis įsuko į P. Cvirkos gatvę ir, lyg niekur nieko, nuvažiavo, už nugaros palikęs būrį kelių eismo taisyklių paisančių vairuotojų.

Etaplius.lt paskelbtu vaizdo įrašu susidomėjo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Jie surado visureigio savininkę, kuri paaiškino, kad yra išvykusi į užsienį, o mašiną paliko sugyventiniui.

Pastarasis paaiškinime nurodė, kad visureigį vairavo ne jis, o greta gyvenantis kaimynas, kuriam buvo paskolinęs mašiną. Pareigūnai išsiaiškino, kad tai – V. Moisiuk, kuris jau seniau yra praradęs teisę vairuoti.

Užfiksavote chuliganišką vairavimą? Pasidalinkite informacija su rubrika „Baudos kvitas“ (baudoskvitas@delfi.lt) arba siųskite filmuotą medžiagą DELFI TV (http://tv.delfi.lt/upload/).