Kasmetinis Palangos visureigių klubo „Pajūris“ kalėdinis renginys, skirtas „Smiltelės“ vaikų namų auklėtiniams, jau virto ilgamete tradicija (šiais metais įvyko dešimtasis renginys). Vaikų namų direktorė p. V. Petraitienė pasakoja, jog vaikai šio renkinio su nekantrumu laukia. Tai - veiksminga motyvacinė priemonė, kadangi šventėje dalyvauja geriausiai besielgiantys vaikai.

Praėjusį savaitgalį, šeštadienį, stipri pūga daugelį suginė namo, prie karštos arbatos puodelių. Tuo tarpu, renginio dalyviai turėjo nepakartojamą galimybę pasidžiaugti gamtos stichija, lankydamiesi ponų Dainos ir Antano Bosų valdose, Karklėje.

Esame dėkingi „Gamtos perlo“ šeimininkams už gražią dovaną vaikams ir visureigių klubo nariams. Mums visiems buvo labai įdomu! Apsilankėme „Zoo“ muziejuje, kur vaikai susipažino su įspūdingais p. A. Boso trofėjais. Muziejuje vaikai pirmą kartą išgirdo žodžio „iškamša“ reikšmę ir labai nustebo, kai sužinojo, kad visi eksponatai, vienaip ar kitaip, yra tikri gyvūnai.

Dalyvavome „Gamtos perlo“ safari programoje, kurios metu vaikai džiaugėsi, pro visureigių langus galėdami pamaitinti drąsiausius elnius. Susipažinome su vilkais ir stumbrais, meškute Laima ir vaizdingu egzotiškų paukščių pulku. Nuoširdžiai rekomenduojame visiems apsilankyti „Gamtos perle“, o mes dėkojame nuostabaus ūkio šeimininkams už nepamirštamas akimirkas.

Po ekskursijos ponų Bosų valdose, draugiškai pasistiprinome milžiniškais naminės „pikliavotos“ duonos (ją patys, su meile, iškepėme vaikams) su daktariška dešra sumuštiniais, jaukioje miško užuovėjoje. Tuomet visureigių kolona patraukė link viešbučio „Auska“, Palangoje, kur vaikų jau laukė maudynių šiltame baseine džiaugsmai. O už lango siautė pūga, lenkė pušis, buvo matyti siaučianti jūra.

Galiausiai, visi susirinkome picerijoje „Dublis“, Klaipėdoje, kur prisikirtome picų ir sulaukėme senelio šalčio. Ačiū picerijos vadovei, p. Linai, už geranoriškumą ir ledus!

Ačiū visiems prisidėjusiems prie šių metų kalėdinio renginio! Palangos visureigių klubas „Pajūris“ visiems linki šiltų, jaukių, nevienišų artėjančių švenčių! Rūpinkimės vieni kitais!