Projekto, kuris įgyvendinamas drauge su LR Švietimo ir mokslo ministerija, šalies savivaldybėmis, mokyklų bendruomenėmis ir verslo įmonėmis, tikslas – įrengti modernias kulinarijos klases šalies mokyklose ir propaguoti sveikatos kultūrą Lietuvoje.

Praėjusią savaitę skelbta, kad pirmoji moderni kulinarijos klasė bus įrengta Pabradės „Ryto“ gimnazijoje, šią savaitę – iš projekto „VMG mokykla“ dar viena gera žinia: vienas didžiausių buitinės elektrotechnikos ir kompiuterinės įrangos prekybos tinklų Lietuvoje šalies mokykloms dovanos virtuvės įrangos už 22335 litus.

„Siekiame, kad projekto „VMG mokykla“ kulinarijos klasės Lietuvos mokyklose būtų moderniausios ne tik Europoje, o ir pasaulyje. Kulinarijos, sveikos mitybos pamokos daugybėje šalių po ilgo laiko sugrįžta į mokyklas, kuriamos naujos edukacinės programos, nes moksleivių sveikatos problemos – nutukimas, cukraligė, alergijos, bulimija ir anoreksija – pasiekė kritinę ribą. Lietuvoje kulinarijos pamokos turi gilias ir nenutrūkstamas tradicijas vidurinio lavinimo mokyklose, mūsų tikslas – jas perkelti į naują kokybės lygmenį, suteikti geriausias sąlygas vaikams mokytis, pažinti ir kurti, – sako projekto „VMG mokykla“ autorius Alfas Ivanauskas. – Džiaugiamės, kad vis daugiau socialiai atsakingų įmonių prisijungia prie projekto ir drauge su mumis imasi esminių pokyčių.“

Trys mokyklos dovanų gaus po vieną „Hotpoint“ prekinio ženklo „Ariston“ komplektą: šaldytuvą, gartraukį, integruojamas – viryklę, orkaitę ir indaplovę. Paramos suma įranga vienai „VMG mokykla“ kulinarijos klasei sieks 7445 litus.

„Prie šio projekto prisijungėme nedvejoję – esame neabejingi moksleivių sveikatos problemoms, todėl investuojame į mokyklas tai, kuo prekiaujame kasdien. „Hotpoint“ – vienas didžiausių buitinės technikos gamintojų pasaulyje, vertinamas už kokybę ir ilgaamžiškumą. Kaip tik šios savybės ir lėmė jų pasirinkimą projektui „VMG mokykla“, – teigė prekybos tinklo „Elektromarkt“ generalinis direktorius Aleksandras Tumakovas.

Daugiau nei dešimtyje iš šiame projekte dalyvaujančių mokyklų nėra kulinarinės klasės, o šio dalyko dėstoma tik teorinė dalis. Vidutiniškai vienai klasei mokykloje įrengti reikia apie 40 tūkstančių litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)