Ingredientai
Vištienos širdelės
500
g
Česnakai
4
skiltelės
Raudonieji svogūnai
1
vnt.
Svogūnai šalotiniai
1
vnt.
Čili pipirai
1
vnt.
Raudonas sausas vynas
500
ml
druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Maskarponės sūris
100
g
Porcijos: 4
Raudoname vyne troškintos vištienos širdelės gardintos šafranu patiekiamos kartu su perlinių kruopų rissoto.
Gaminimo eiga
Svogūnai supjaustomi smulkiais kubeliais ir kepami puode iki gelsvos spalvos. Tada sudedamos perlinės kruopos, viskas permaišoma, dedama druska bei pipirai ir pilamas vanduo. Vedama apie 30 min, kol kruopos suminkštėja, gardinama maskarponės sūriu.
Vištienos širdelės apdorojamos, perpjaunamos pusiau ir pamerkiamos į pieną. Po 15 min ištraukiamos, nusausinamos ir apkepamos.
Prieskoninės daržovės labai smulkiai sukapojamos ir apkepamos. Apkepus pilamas vynas ir troškinama, kol nugaruoja apie 30% vyno.
skonis
Atsiliepimai