Iš kitų didžiųjų miestų Panevėžio eglė išsiskiria tiek forma, tiek puošyba. Kai kitų miestų eglės simetriškos, Panevėžio – švelniai tariant, ne. O kai įžiebiami vakariniai papuošimai, eglės iš esmės nematyti.

Miesto valdžia tikina, kad eglė parinkta atsakingai, o medis ne visada atrodo taip, kaip atrodo. Pavyzdžiui, kai pasninga.

M. Katleris: puošyba – kaip išardytas Radži kostiumas

Žinomas panevėžietis, komikas Mantas Katleris eglės puošybą palygino su estrados atlikėjo Radži kostiumu. Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ jis pasidalijo eglės nuotrauka ir negailestingai išsityčiojo iš gimtojo miesto kalėdinio įvaizdžio.

„Visų pirma, nėra būtina ant eglės sudėt VISUS žaislus, kokius tik turit sandėly. Ir iš kur vapšče jūs tokių žaislų gaunat? Radži sceninį kostiumą išardot ir juo papuošiat eglę? Ir davai kitais metais nesiųskit dviejų girtų statybininkų į mišką, kad eglę miestui nukirstų“, - šaiposi M. Katleris.

Šis komiko įrašas žaibiškai išpopuliarėjo. Šimtai „Facebook“ vartotojų dalijasi Panevėžio eglės nuotrauka, tūkstančiai – spaudžia „patinka“.

Rinko miesto dizaineris

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė DELFI teigė, jog eglė – urėdų dovana. Be to, medį miestui rinko ne „du girti statybininkai“, o savivaldybės specialistas.

„Eglę padovanojo Panevėžio miškų urėdija, o mūsų darbuotojai iš išskirtų eglių rinkosi. Iš pasiūlytų variantų išsirinko mūsų miesto dizaineris“, - kalbėjo K. Vareikienė.

Į diskusijas apie eglės puošybą administracijos direktorė nelinkusi leistis. „Negaliu pasakyti – tai kiekvieno skonio reikalas. O atsakingi asmenys turi tam tikrą išsilavinimą – nemanau, kad jie netinkamai padarė“, - teigė K. Vareikienė.

Pasnigus atrodo geriau

Vis dėlto K. Vareikienė gina pagrindinę Panevėžio eglę. Esą ji ir pigesnė, ir natūralesnė už savo „konkurentes“ kituose šalies miestuose. Be to, galbūt medžiui kažkas nutiko pakeliui iš miško į Panevėžį.

„Tai yra natūrali eglė, ji ne karkasinė. Jos yra tokia forma. O galbūt ar statant, ar tansportuojant kažkas nutiko ir šiek tiek gal situacija pasikeitė. (...) Tai ne karkasinis dalykas. Ne tokie pinigai, kur sumokėti keli šimtai tūkstančių. Tai yra natūralus dalykas – natūrali eglė iš miško atvežta“, - dėstė K. Vareikienė.

Anot pašnekovės, miesto eglė ne visada atrodo taip, kaip audrą tarp „Facebook“ vartotojų sukėlusioje nuotraukoje.

„Aš, pavyzdžiui, buvau penktadienį, vėlai vakare, kada ji buvo apsnigta. Tai jos vaizdas vėl buvo kitoks. Todėl, kad sniegas visiškai jos šakas buvo nulenkęs. Tai mes tą daiktą matysime vėl skirtingai“, - teigė administracijos vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1056)