Skaičiuojama, kad į projekto įgyvendinimą bus investuota apie 25 mln. Lt, o darbai bus baigti per trejus metus.

Aiškėja ir preliminarios butų ir kotedžų kainos – manoma, kad vieno kvadratinio metro kaina prasidės nuo 3,5 tūkst. Lt.

Bus prikeltas antram gyvenimui

Specialistų teigimu, laikinąją sostinę galima tituluoti Lietuvos modernios architektūros sostine, kurios pastatai ir jų kompleksai neatsilieka nuo to meto Vakarų Europos modernistinių tendencijų.

Ypatingą dėmesį specialistai atkreipia į industrinės architektūros paveldą. Vadinamoje Karmelitų teritorijoje įsikūrė reikšmingiausi to meto pramonės objektai, tarp kurių - ir Kauno pieno centras.

Pieno centro pastatų kompleksą specialistai vertina kaip vertingiausią iki šių laikų išlikusį modernios industrinės architektūros paminklą ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje.

Prie jo dirbo trys žymiausi to meto architektai: Vytautas Landsbergis-Žemkalnis, Jonas Kova-Kovalskis bei Bronius Elsbergas.

Prieš šešerius metus gamykla išsikėlė iš Kauno centro ir šurmulys istorinių pastatų komplekse prie pat naujojo M.K.Čiurlionio tilto per Nemuną kuriam laikui nutilo.

Permainos į 1,26 hektarų ploto sklypą Karaliaus Mindaugo prospekto, Kaunakiemio ir Prietilčio gatvių apsuptyje atėjo tuomet, kai juo susidomėjo bendrovė UAB „Jungtiniai projektai“, plėtojanti loftų projektus.

Bus įrengti būstai ir komercinės patalpos

Šimtas 20-30 kv.m. ploto butų viename pastatų bus įrengta jau pirmajame komplekso rekonstrukcijos etape.

Kitame keturių aukštų pastate su mansarda planuojami didesni, apie 50 kv. m. ploto butai.

Trečiasis pastatas, esantis Prietilčio gatvės pusėje, bus suskirstytas į dešimt kotedžų per du aukštus po 80 kv. m. Juos bus galima pritaikyti ir komercijai.

Plėtotojai žada, kad į Kultūros vertybių registrą įtrauktų statinių fasadai keisis nežymiai.

Traukos centru vakarais bei savaitgaliais taps aptverta ir apšviesta Niujorko stiliaus krepšinio aikštele ant vieno iš pastatų stogo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)