Ypatingai žiemišką sekmadienį Vilniaus miesto Rotušės viduje suspindo kalėdinė nuotaika. Čia bemaž pusė tūkstančio jaunuolių surengė Kalėdinę mugę tiems, kuriems šį laikotarpį aktualus klausimas, ką padovanoti, kad nudžiuginti artimajį. Ir kviečia visus ieškančius atsakymo ir norinčius šventėms pasiruošti iš anksto. Tad visi galvojantys apie artėjančias šv. Kalėdas laukiami į Vilniaus Rotušėje, kur apsispręsti, ką šiemet padovanoti artimiesiems galės iki pat 18 val.

Ruošdamiesi pirmą kartą vykstančiai tokiai mugei būrys jaunuolių galvojo apie kiekvieno čia apsilankysiančio žmogaus poreikius ruošiantis šv. Kalėdoms. Todėl į dovanas sudėjo visas savo šventines mintis ir energiją jas gaminant. Mugėje prekiaujantys jaunuolia nutarė čia pateikti originalias, mielas ir nebrangias dovanas, suvenyrus, augti ir tobulėti skatinančias dovanas, kurias kiekvienas apsilankęs galės išrinkti savo artimiems ir mylimiems žmonės ir taip juos išskirtinai nustebinti.

„Ieškojom, kas žmonėms būtų labiausiai šventiška ir aktualu šiuo laikotarpiu. Todėl čia prekės labai mielos, išskirtinės, rankų darbo, ne bet kur tokių gali įsigyti“, - pasakoja mugėje prekiaujantis Linas iš Kauno. Jis mugei ruošėsi net kelias savaites ir su komanda suko galvą, kaip žmonėms padėti išsirinkti dovanas ir mielai nustebinti artimuosiu, kai pasiūla aplink tokia didelė.

Kai kurie dalyviai pasakoja naujutėlaitėmis dovanomis pavertę jau savo paskirį atlikusias daiktus ir taip juos prikėlusius. Pažvelgus į juos, esą, negali net patikėti kad taip galima sukurti dovanas. „Mūsų pagrindinė idėja – daiktų istorijos. Daug kas pagaminta iš perdirbtų daiktų, dauguma daiktų gaminti žmonių rankomis, todėl tai dar įdomiau“, - pasakoja mugėje žmonėms apsispręsti padedanti dalyvė Jurgita.

Apie išskirtinį dovanų šiltumą byloja ir dalyvių įdėta šventinė energija bei entuziazmas, kurį jie perteikia į mugėje dovanų besižvalgantiems miestiečiams. „Kai žmogus gamina daiktus, jis labai daug energijos įdeda ir dovanos pavirsta gyvomis. Beabejo jos originalios, tokių nerasi kitose mugėse ar parduotuvėse. Aš ir pats čia pirksiu dovanas, nes jo kitokios“, - džiugiai pasakoja mugės prekeivis Rimvydas.

Smagiausia, anot mugės dalyvių, kad pagrindinė jo idėja – padėti žmonėms apsispręsti ir pasirinkti, kaip šiemet sušildyti artimus žmones per šv. Kalėdas. Todėl malonus bendravimas ir šilta šventinė atmosfera tarp Rotušės sienų, pasak jų, tiesiog spinduliuoja.

Mugės organizatoriai džiaugiasi dalyvių kuriama atmosfera ir dovanų jaukumu bei originalumu. „Čia galima rasti nuo laiko planavimo ir motyvavimo prekių, iki žaidimų visai šemai, šešėlių teatro figūrėlių, „pufų“ iš plastikinių butelių, stiklainių, sprendžiančių problemas, galvosūkių ar elementarių rankų darbo papuošimų kalėdiniam stalui, namams ir buičiai“, - pasakoja mugės dalyvė Auksė.

Visi ieškantys dovanų artimiesiems bei norintys čia sutikti Kalėdų senelį ir aptikti puikią šventinę nuotaiką, šiandien kviečiami į Vilniaus Rotušę iki 18 val.